Veïns de la carretera de Valls, al Vendrell, es queixen de la brutícia al carrer

Els comerciants de la zona han fet una sèrie de peticions al nou consistori
Residus llençats a fora dels contenidors, a la carretera de Valls del Vendrell. | BP Diari

 

Posar al dia el contracte de la neteja viària és un dels temes urgents al Vendrell, reconegut pel mateix govern municipal. Les queixes per la brutícia en moltes zones de la ciutat són constants. Una de les últimes associacions de veïns que ha mostrat el seu malestar per la situació ha estat la de la carretera de Valls, que aquest divendres ha lamentat la imatge de deixadesa que donen molts dels carrers del barri.

 

«L'Ajuntament es va comprometre a augmentar les freqüències de la neteja, a principis d'aquest any, però nosaltres no hem vist cap millora», ha explicat als mitjans Lluís Martínez, vicepresident de l'associació. Martínez menciona la situació de deixadesa que hi ha al voltant dels contenidors, «amb bosses de brossa que es deixen fora, grans cartons o, fins i tot, el cas d'un gos mort que es va llençar a dins d'un contenidor». Situacions que fan que hi hagi «molt mala olor» en aquestes zones.

 

Demandes dels comerciants de la zona

Els veïns també assenyalen la manca de neteja en alguns carrers del barri dels Pisos Planas. Fa unes setmanes, comerciants del barri van fer diverses peticions al nou govern, entre les quals hi havia la millora de les freqüències de neteja dels carrers, arreglar les rajoles trencades o que es mouen de les voreres, incrementar la presència de patrulles de la policia municipal, i fer inspeccions als comerços per comprovar que els permisos estan en ordre. 

 

Des de la Xarxa Vendrellenca, Antonio García ha afegit que «la manca d'un contracte de la neteja dimensionat fa que veïns de tot el municipi en pateixin les conseqüències, com en són un exemple els de la carretera de Valls». García recorda que el contracte de la neteja viària fa dos anys que està esgotat, i funcionant amb una pròrroga, i demana al consistori els motius pels quals s'ha arribat a aquesta situació. Des de l'Ajuntament del Vendrell van anunciar fa poc que aquesta tardor es farà el concurs públic per actualitzar el servei

"Sentit comiat a Mossèn Jordi Barenys al Vendrell" "L'Arboç ofereix als veïns la possibilitat de ser portant de Sant Julià durant la Festa Major"