FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Veïns de les platges busquen suport per fer una candidatura per a les municipals del Vendrell

Necessiten 500 signatures per presentar-se com una agrupació d'electors
La platja de Sant Salvador del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

Diversos veïns de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs estan disposats a tirar endavant una candidatura de les platges per a les eleccions municipals del 26 de maig al Vendrell. Així ho han anunciat a través d'alguns grups de Facebook aquest cap de setmana. La intenció que tenen és presentar-se com una agrupació d'electors, raó per la qual necessiten com a mínim 500 signatures de persones que estiguin censades al municipi.

 

Els impulsors de la iniciativa han fet una crida a totes aquelles persones que vulguin formar part de la candidatura o que, simplement, li vulguin donar suport i col·laborar en les seves tasques. L'objectiu és aconseguir «veu i vot a l'Ajuntament», per resoldre tots aquells problemes que afecten les platges del municipi i que, a parer seu, no reben l'atenció suficient des del consistori. 

 

La data límit del 17 d'abril

El nom provisional de la candidatura és AVP-Agrupació Veïnal de les Poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i les urbanitzacions. Per poder donar forma a la iniciativa, els seus impulsors han d'actuar a contrarellotge, ja que la data límit per poder inscriure candidatures per a les municipals és el 17 d'abril. L'opció de concórrer a les eleccions municipals del Vendrell ja es va anunciar fa tot just un any a les platges, però el projecte havia quedat aturat fins ara.

 

Residents de les platges fa temps que critiquen que des de l'Ajuntament no se'ls té en compte, i lamenten la manca d'inversió als barris del litoral vendrellenc. Fa tres estius, fins i tot es va promulgar un moviment per independitzar-se del municipi del Vendrell i recuperar l'antic municipi de Sant Vicenç de Calders. Aquesta possibilitat dependria, però, de la Generalitat de Catalunya. Des de l'Ajuntament esperen que amb el projecte del fons FEDER es pugui donar un impuls a la zona més cèntrica de Coma-ruga.