El Vendrell s'afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat

El lema d'aquest 2019 és 'Camina amb nosaltres!'
El Vendrell, vist des de la torre del Puig. | BP Diari

 

El Vendrell farà diversos actes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc entre els dies 16 i 22 de setembre. Sota el lema de 'Camina amb nosaltres!', aquesta iniciativa promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, prioritzant els desplaçaments a peu, en bicicleta, transport públic o vehicle elèctric, i buscant canvis en l'ús de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Les activitats que s'han preparat per a aquest 2019 al Vendrell comencen el divendres 20 de setembre, amb una caminada cultural organitzada pel Museu Deu a les onze del matí. 'Caminem pel Vendrell: patrimoni, art i pujada al campanar' és el nom de l'acte, pel qual s'han de fer les inscripcions al mateix Museu Deu. El dissabte 21 es farà una bicicletada amb sortida a les 10.00 hores des de la colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders i fins a l'espai natural de les Madrigueres. Està organitzada pel grup ecologista Geven i l'Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders. Cal fer la inscripció al correu electrònic gevenbpenedes@gmail.com.

Caminada solidària per l'Alzheimer

El diumenge 22 de setembre s'ha organitzat una caminada solidària des del Vendrell fins al poble de Sant Vicenç de Calders, organitzada per l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer. La sortida serà a les nou del matí i les inscripcions es poden fer al CIT. Per últim, el diumenge 22 de setembre, d'11.00 a 14.00 hores, hi haurà una jornada de portes obertes al Museu Deu. La regidora de Mobilitat, Núria Rovira, ha animat a tothom a participar en els actes i a adoptar «nous hàbits en els desplaçaments que fem per tenir una mobilitat més sostenible».

Els municipis del Baix Penedès fan diversos actes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. A Cunit, el diumenge 29 de setembre es farà la tradicional pedalada popular, amb sortida i arribada a la plaça de la Vila. La pedalada té un recorregut de sis quilòmetres pels carrers del municipi i per la zona de la platja, amb un traçat planer i apte per a totes les edats.

"ACTUALITZACIÓ | Novetats sobre la situació dels detinguts del Vendrell per un possible abús sexual" "L'escola Contrapunt comença el curs amb 300 alumnes al Penedès"