S'han talat diverses branques dels arbres que toquen al monument,

El Vendrell retira un arbre per poder conservar el Monument als Castellers

Des del consistori afirmen que presenta problemes fitosanitaris i de plagues

Tècnics de l'Ajuntament del Vendrell han iniciat aquest divendres 21 d'agost una actuació sobre un arbre de la carretera de Tarragona amb l'objectiu de conservar el Monument als Castellers que hi ha en una zona verda a l'entrada del municipi. L'actuació consistirà a retirar completament l'arbre, que és un xop. L'arbre presenta «problemes fitosanitaris i de plagues» que fa que esdevingui també «un perill per la gent», han explicat fonts del consistori a aquest diari.

De moment, es mirarà de conservar l'altre xop que hi ha a la zona, que es podarà intensament. Després, s'observarà la seva evolució, tot i que no es descarta que al final també s'hagi de treure. En un ple del passat desembre es va explicar que el monument es trobava molt ennegrit perquè es veia afectat per un fong que provenia del xop. «El monument està fet de roca calcària, que és molt susceptible als fongs i a les espècies invasores», va explicar en aquell ple la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero.

Tractament per restaurar el monument

Una moció del grup municipal de Pel Vendrell Primàries demanava netejar el monument i arranjar l'arbrat del voltant, però des del consistori van apuntar que farien un estudi per diagnosticar quin tractament es podia fer. L'objectiu era poder netejar el monument sense haver de treure l'arbre, tot i que aquest extrem no es descartava totalment. Finalment, no s'ha pogut evitar la retirada de l'arbre, que s'ha començat a fer aquest divendres.


Comentaris
Cabreado
¡Es una vergüenza! El ayuntamiento quita el árbol, pues yo particularmente dejo de reciclar cualquier tipo de basura. !no vale la pena !
Miguel
Pues si el árbol tiene problemas, que lo curen, aunque dudo que esté enfermo. Es un árbol muy bonito y frondoso, si estuviera mal no estaria tan verde. Y todo por una estatua se tiene que matar el árbol, porque no resistirá en otro sítio. Ya se a quién no votar a partir de ahora.