El Vendrell s'adapta progressivament a la situació de confinament

La policia reforça les actuacions per evitar les sortides que no siguin necessàries
Els parcs infantils del Vendrell s'han precintat. | Ajuntament del Vendrell
 

El Vendrell, com tot el país, es va adaptant a poc a poc a la situació de confinament decretada aquest cap de setmana per l'expansió del coronavirus. Tot i que la xifra oficial de positius a la ciutat es manté en dos —una noia de 39 anys i una veïna de Sitges de 79 anys que es va trobar malament aquí—, la percepció dels ciutadans ha canviat molt en els últims dos dies, i les mesures de prevenció s'han multiplicat.

 

L'Ajuntament del Vendrell, a través de Protecció Civil, va precintar el dissabte tots els parcs infantils, mentre la policia local i els Mossos d'Esquadra feien tancar aquells comerços que no podien estar oberts. El diumenge, els cossos policials van centrar els seus esforços en avisar els ciutadans que només es pot sortir per situacions de força major o per comprar aliments i medicaments

 

Més moviment de gent diumenge al matí

«El diumenge al matí hi va haver un moviment més gran, sobretot a la zona del Passeig Marítim, però a la tarda ja va baixar molt, i aquest dilluns, amb la pluja, creiem que encara anirà a menys», ha explicat a TarragonaDigital l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Des del consistori es fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans, per evitar les sortides que no siguin imprescindibles, i fer cas a tots els consells de prevenció.

 

Carrers cèntrics buits

La situació als carrers més cèntrics del Vendrell durant el cap de setmana era poc habitual, amb molt poca gent caminant. A la Rambla, dissabte a la tarda, encara es podien veure grups de gent conversant o asseguts en bancs. Als supermercats s'han extremat les precaucions. Els treballadors demanen als clients que usin guants, i que respectin les distàncies de seguretat. Igualment, es demana a la gent gran que no surti a fer la compra, i s'han organitzat xarxes de suport per donar-los assistència.

 

La policia local ha anunciat que els pròxims dies faran controls dels vehicles comercials, en una campanya que es coordina des del Servei Català de Trànsit (SCT).  L'alcalde del Vendrell té un contacte diari amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla, per tenir informació de la situació que hi ha a l'Hospital del Vendrell.     

Més notícies de la categoria Baix Penedès