El Vendrell aprova de forma definitiva el pressupost pel 2019

Els comptes, que pugen a 61 milions d'euros, són els que més aviat s'han aprovat aquest mandat

Abans d'acabar el mes de febrer, l'Ajuntament del Vendrell ja té aprovat de forma definitiva el pressupost per aquest 2019. El fet que durant el període de presentació d'al·legacions no se n'hagi presentat cap fa que els comptes s'aprovin sense la necessitat de tornar a passar pel ple municipal. Atenint-se als altres cursos d'aquest mandat, es tracta de tot un rècord. Els dos últims anys, el pressupost no s'havia pogut aprovar fins a l'estiu.

Aquest últim mig any de mandat abans de les eleccions municipals del mes de maig podrà transcórrer de forma tranquil·la pel consistori vendrellenc. El govern del PSC, el PDeCAT i el regidor no adscrit va aprovar inicialment els comptes el passat 29 de genergràcies als vots a favor del PP i l'abstenció de l'exregidora de PxC Araceli Bundó. El pressupost pel 2019 puja a 61,4 milions d'euros, amb un increment del 5,1% respecte al del 2018.

Aspectes destacats del pressupost del 2019

Alguns dels aspectes destacats dels comptes serà l'augment d'ingressos que hi haurà per la pujada del 3% de l'IBI. Pel que fa a l’estalvi corrent, al pressupost del 2019, aquest se situa al voltant dels vuit milions d'euros, 7,6 dels quals es destinen a amortització del deute. La resta de l’estalvi es destinarà a nous préstecs per a inversions. Aquesta operació de refinançament és possible perquè el consistori ja està per sota del 110% d’endeutament, després de molts anys d'estar per sobre d'aquest percentatge.

Pel que fa a les inversions, es preveuen prop de vuit milions d'euros, entre els quals hi ha, de nou, la reserva de dos milions per a la possible anul·lació de la modificació del contracte de l'Escola de Música. Una altra inversió important, d’1,3 milions d’euros, és la de la remodelació dels carrers de Prat de la Riba i del Doctor Robert, per l'ampliació de l'illa de vianants al centre. El pressupost també inclou una partida d'1.317.000 per a millores a instal·lacions esportives, així com 630.000 euros per a continuar amb el projecte del fons europeu FEDER per Coma-ruga i 615.733 euros per a Urbanisme.


Comentaris