El Vendrell acull una mostra sobre art fúnebre i una altra sobre Pompeu Fabra

Es poden veure a La fusteria i a la Biblioteca Terra Baixa
Una de les fotografies sobre arquitectura i art fúnebre de Mireia Quirós. | Mireia Quirós

 

El Vendrell acull dues exposicions ben diferents en dos espais culturals que es troben a tocar. D'una banda, la sala d'exposicions La Fusteria acull des del passat divendres 21 de setembre una mostra fotogràfica sobre 'Arquitectura i Art Fúnebre' de Mireia Quirós. La instagramer @presina2309 presenta aquesta exposició fotogràfica amb una mirada molt personal sobre l’arquitectura i l’art fúnebre d’alguns dels cementiris més emblemàtics dels voltants.

 

L’objectiu de l’exposició és despertar l’interès d’aquelles persones que els agradi tant la història, com l’art o la fotografia. L’exposició es podrà visitar a La Fusteria (Carrer Major, 16) fins al pròxim diumenge 30 de setembre, de 17.00 hores a 21.00 hores. Per altra banda, la Biblioteca pública Terra Baixa del Vendrell acull de l’1 al 16 d’octubre l’exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua completa', impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, que arriba a la biblioteca a través de l’Oficina de Català del Vendrell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

 

150 anys del naixement de Pompeu Fabra

Aquesta exposició està dedicada a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra, ja que aquest any 2018 se celebren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. Al Vendrell es podrà visitar en horari de biblioteca, dimecres, dijous i divendres, de 09.30 a 13.30 hores, dilluns i divendres, de 15.30 a 20.30 hores i dissabte, de 09.00 a 14.00 hores.

 

Aquesta mostra itinerant inclou vuit blocs expositius que presenten l’aportació de Pompeu Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social que té la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua catalana que va suposar el seu treball. Dues propostes interessants que es poden visitar de forma correlativa a La Fusteria i a la Biblioteca Terra Baixa, ambdós equipaments situats al carrer Major del Vendrell.