El Vendrell posa el focus en els aturats de llarga durada

Es posa en marxa un programa d'acompanyament orientat a 78 persones

L'Eina del Vendrell ha posat en marxa el programa UBICAT, destinat als aturats de llarga durada i també a persones que formen part de col·lectius amb un alt grau de dificultat d'inserció laboral. Aquest és un problema molt important a la capital del Baix Penedès, ja que un 42% dels aturats del municipi ja fa més de dotze mesos que estan en aquesta situació. A més a més, un 28% dels aturats, ja fa més de 24 mesos seguits que estan a l'atur, segons xifres oferides per la regidoria d'Ocupació.

Acompanyament a 78 persones del Vendrell

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Kenneth Martínez, regidor d'Ocupació del Vendrell ha explicat que el programa UBICAT suposa un «acompanyament a la inserció i un suport ocupacional per a la inclusió social». El programa va començar el passat 14 de desembre i s'allargarà fins al 31 de desembre d'aquest 2019. En total, s'atendran a 78 usuaris del Vendrell. Són persones que han estat derivades de l'Oficina de Treball de la Generalitat o que provenen de la mateixa borsa de l'Eina o d’entitats col·laboradores.

Les actuacions que es preveuen són d’orientació sociolaboral, de coneixement de l’entorn productiu i d’apropament a les empreses. Els usuaris treballaran les competències personals i professionals i es beneficiaran de pràctiques no laborals i d’acompanyament a la inserció laboral. El projecte UBICAT està subvencionat pel SOC i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

Més afectació per a les dones

L'atur de llarga durada és molt acusat al Vendrell i afecta més a les dones que als homes. El 46% de les dones que estan a l'atur passen més de dotze mesos aturades, mentre que en els homes, la xifra és del 36%. Tot i que l'atur al Vendrell fa més de cinc anys que baixa (actualment la taxa se situa al voltant del 16%), les contractacions que es fan són de poca durada, i tres de cada quatre es troben dins del sector dels serveis. Una bossa important d'aturats no aconsegueix sortir d'aquesta situació i ja porten més d'un o dos anys a l'atur.