GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Vendrell tindrà enguany un «Baltasar de veritat» a la cavalcada de Reis

L'Associació Reis d'Orient del Vendrell s'ha adherit a la campanya
El Rei Baltasar de Montblanc. | J. Albalat
 

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat aquest dilluns 9 de desembre que a la cavalcada dels Reis d'Orient del pròxim 5 de gener es comptarà amb un rei «Baltasar de veritat». Aquesta és la iniciativa que va impulsar l'any passat el col·lectiu Casa Nostra Casa Vostra, amb la finalitat d'evitar l'ús del maquillatge de color negre. Segons el consistori, l'Associació Reis d'Orient del Vendrell s'ha adherit enguany a aquesta campanya.

 

Això és una cosa que ja van fer prop de 200 municipis catalans l'any passat, entre ells, alguns del Baix Penedès, com Sant Jaume dels Domenys. El Vendrell era una de les poques capitals de les comarques tarragonines que no s'havia adherit encara a la campanya, cosa que ha fet ara. Fa unes setmanes, des de la Comissió de Reis del Vendrell també van avançar que enguany s'incorporarien a la cavalcada cinc personatges femenins, tres Sàvies de les Joguines i dues Conselleres Reials.

 

Campanya per tenir «Baltasars de veritat»

La campanya «Un Baltasar de veritat» es va impulsar el passat 2018 perquè a les diferents cavalcades dels Reis d'Orient es compti amb un «Rei negre de veritat», abandonant la pràctica de pintar a una persona blanca. A Segur de Calafell, la cavalcada va tenir una certa polèmica, ja que alguns veïns van criticar que la persona que va fer de Baltasar no tenia la pell de color negre, una cosa que sí que havia passat en anys anteriors.  

 

Per altra banda, un cop superat el llarg cap de setmana de la Puríssima, el Vendrell ja s'encamina cap a les vacances de Nadal, amb diferents actes que es fan durant les pròximes setmanes. La Fusteria acull des del passat dijous 5 de desembre l'exposició tradicional de pessebres i diorames. A més a més, la Rambla serà escenari a partir del dilluns 16 de desembre del Mercat de Nadal, que s'allargarà durant una setmana.