El Vendrell impulsa un concurs d'Instagram per la Capitalitat de la Cultura Catalana

Amb l'objectiu de donar a conèixer la riquesa patrimonial i cultural del municipi

El Vendrell celebra aquest 2020 la Capitalitat de la Cultura Catalana, un esdeveniment que es va inaugurar el passat 25 de gener amb un gran acte a la plaça de Francesc Macià. Des de Turisme del Vendrell han convocat un concurs d'Instagram relacionat amb aquest esdeveniment, amb l'objectiu que els ciutadans puguin donar a conèixer «la riquesa patrimonial i cultural del municipi».

 

D'aquesta manera, els participants hauran de fotografiar aquells llocs, situacions o moments que creguin que són representatius del Vendrell i els seus nuclis marítims, ja sigui pel paisatge, el patrimoni o la cultura. De totes les imatges que s'enviïn a @turismevendrell se'n triaran deu que serviran per fer postals turístiques, que es posaran a disposició pública i gratuïta a l'Oficina de Turisme. Les bases de participació del concurs es poden consultar en aquest enllaç.

 

Sortida dels alumnes del curs d'alfabetització d'adults en català

Per altra banda, el grup d'alumnes del curs d'alfabetització en català del Vendrell va fer una sortida a Barcelona la setmana passada per prendre part a una activitat que es va fer al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). El grup va fer un recorregut per les instal·lacions del recinte, contemplant el llegat artístic a través del temps i les diferents exposicions del museu.

 

Després de fer una completa visita a tot el museu i els seus  jardins, el grup va visitar el centre comercial Arenas, d'on van poder admirar les vistes des de l'espectacular terrassa. La sortida va permetre a les alumnes viure la llengua catalana en una situació d'ús real fora de l'aula. Des del curs d'alfabetització remarquen que és important que les alumnes «escoltin i intentin parlar en català fora de l'aula en contextos diferents dels purament acadèmics, i que coneguin el seu entorn més proper». Activitats com les que es va fer a Barcelona són una bona mostra d'això.

Més notícies de la categoria Baix Penedès