El Vendrell basarà el nou contracte de neteja viària en les noves màquines de neteja dual

La neteja dual combina la recollida i la neteja amb aigua

 

La màquina de neteja dual amb la qual s'ha fet la demostració al Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell ja prepara la renovació del contracte de la neteja viària, una de les «prioritats» del nou govern municipal després de les retallades que s'han fet en aquest àmbit els últims mandats. L'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, ha informat aquest dijous 4 de juliol que ja s'està preparant el plec tècnic, on es fixaran les condicions per a les empreses que vulguin optar a aquest important contracte.

 

Per tal d'ajustar al màxim aquestes condicions s'estan fent proves dels nous sistemes de neteja, un dels quals és el de la nova maquinària de neteja dual. Aquest dijous s'ha fet una demostració a la Rambla amb una màquina d'EcoBP. «És un sistema que combina la recollida amb la neteja amb aigua, de manera que es poden netejar els espais d'una manera molt ràpida», ha afirmat Martínez. L'alcalde ha afegit que aquest és un sistema que «s'està generalitzant» arreu i que el consistori vol que sigui la base del nou contracte.

 

Model de gestió del servei

Respecte al model de gestió d'aquest servei públic, el batlle no descarta, de moment, cap opció, tampoc la remunicipalització d'aquest. «Precisament un tràmit del plec és determinar l'eficiència de cada model, amb el qual a partir d'aquí decidirem», ha apuntat. Al plec es determinen aspectes com quin ha de ser l'augment del contracte, el nombre de freqüències diàries de neteja a cada zona, o la nova maquinària que ha de substituir l'actual, que des del govern admeten que està «obsoleta».

 

Les males herbes al carrer

Un altre dels aspectes que el consistori vol posar al dia és el de la neteja d'herbes, després que la prohibició del glifosat durant l'anterior mandat n'hagi multiplicat la presència a la via pública. De moment, Martínez assegura que no té intenció de revertir cap mesura presa durant l'últim mandat. Tot i això, alguns ajuntaments havien fet marxa enrere després que la Unió Europea establís una moratòria fins al 2022.