El Vendrell vol convertir el Pont de França en un espai només per a vianants

El projecte s'acompanyaria d'un nou pas de vehicles en un altre punt de la riera
El Pont de França vist des del Pont Nou. | BP Diari
 

L'Ajuntament del Vendrell planteja reconvertir el Pont de França en un espai exclusiu per a vianants. Així ho ha avançat el regidor de Via Pública, Alfons Herrera, al programa de RTV el Vendrell 'Perquè?'. L'actuació formaria part del projecte previst per aquest mandat per reconvertir el carrer de les Quatre Fonts en illa de vianants, pel qual el consistori ja ha demanat una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC)

El govern local creu que aquest serà un bon moment per fer diverses millores al voltant del Pont de França, una infraestructura històrica, que compta amb més de 130 anys de vida. L'objectiu és que aquest pont, que uneix el barri de França amb el centre de la ciutat, suposi ja l'entrada a l'illa de vianants, igual que el carrer de les Quatre Fonts. Es mantindria, però el pas de cotxes pel carrer de la Muralla i el carrer de l'Om, així com la sortida del carrer Nou.

Un nou pont per a vehicles més al sud

Alfons Herrera també ha explicat que la proposta suposaria desviar el trànsit de vehicles cap al sud pel lateral de la riera, amb un nou pas que es construiria a l'altura de la Font de la Menya. «Estaria a només quinze segons de distància de l'actual pas», ha assegurat Herrera. D'aquesta manera, el consistori seguiria amb el seu pla per convertir el centre en un espai amb un menor pas de vehicles, un projecte que es va iniciar fa uns mesos amb les obres del carrer del Doctor Robert.

El Pont de França es va inaugurar l'any 1888, esdevenint el primer pont que creuava la riera de la Bisbal. Amb la seva construcció, la vila va començar l'expansió cap a l'exterior, amb el que dècades després es convertiria en el barri del Tancat. Fins als anys 80, que es va inaugurar el pont Nou, totes les connexions entre els dos costats de la riera es feien per aquest pont.    

"🏃Gran participació a la cursa i caminada trail de l'Arboç" "Un espai del Vendrell enceta una nova programació de concerts-vermut"