GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Vendrell demana la unitat dels catalans per superar l'actual situació política

La plaça Nova acull l'acte comarcal de la Diada Nacional de Catalunya
Membres de l'ANC del Vendrell fent l'ofrena al monument de Pau Casals. | BP Diari

 

La plaça Nova del Vendrell ha estat escenari aquest dilluns 10 de setembre a la tarda de l'acte comarcal de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat per l'Ajuntament del Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès. L'acte ha servit perquè les diferents entitats de la ciutat fessin la tradicional ofrena floral a Pau Casals, que aquest cop s'ha fet al monument que hi ha a la plaça, i no al cementiri.

 

Unitat dels catalans

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, han fet els parlaments institucionals. Tot i que aproximant-se des de diferents postures, tots dos han coincidit ha demanat la unitat dels catalans per superar el complicat moment actual. Serramià ha comminat a «fer pinya pel progrés del país», recordant que aquesta és una terra «inclusiva, integradora i de convivència». La primera tinent d'alcalde del Vendrell i presidenta del Consell ha afirmat que el poble de Catalunya «sempre ha demostrat tenacitat per superar les adversitats».

 

Per la seva banda, Martí Carnicer ha remarcat la «finestra d'oportunitat» que s'ha obert, referint-se al govern de Pedro Sánchez, i ha demanat «vetllar pel diàleg per buscar una solució política» al problema català, allunyant-se dels «àmbits judicials». Carnicer també ha apostat per treballar «com un sol poble» i s'ha permès citar a Kavafis, un dels referents de l'independentisme, quan en el seu poema «Ítaca» expressa «sempre tingues al cor la idea d'Ítaca, has d'arribar-hi, és el teu destí, però no forcis gens la travessia».

 

Discussió per uns nois que treien llaços grocs

Posteriorment als parlaments hi ha hagut un recital de poemes d'Àngel Guimerà, la colla castellera dels Nens del Vendrell ha fet un pilar i la soprano Griselda Ramon ha interpretat l'«Himne dels Segadors». L'acte ha transcorregut sense problemes llevat d'un moment en el qual un grup de nois ha començat a arrencar llaços grocs que hi havia al final de la plaça. Diversos membres de l'ANC els han recriminat l'acció i s'ha iniciat una discussió, que ha estat sempre controlada per agents de la policia local i que no ha anat a més. 

 

Aspecte de la plaça Nova en l'acte de la Diada Nacional de Catalunya. | BP Diari