El Vendrell encén la Festa Major de Santa Anna

Comencen quatre dies plens de festa, concerts, cercaviles i actes per a tots els públics
Els Diables del Vendrell, a la Festa Major de Santa Anna. | Ajuntament del Vendrell

 

La Festa Major de Santa Anna 2018 encén aquest dimecres 25 de juliol la seva metxa, que donarà pas a quatre dies frenètics d’actes per a tots els públics i totes les edats. Els administradors de Santa Anna han treballat durant mesos per oferir un programa variat, mantenint els actes més tradicionals, i aportant novetats que la puguin fer distintiva respecte a altres anys. El tret de sortida seran les dues tronades i repics de campanes que es faran a les dotze del migdia i a les dues de la tarda d’aquest dimecres.

 

25 de juliol, Sant Jaume

El concert de gralles dels Tocats de Canya, a les set de la tarda a la plaça de les Garrofes, i l’espectacle itinerant de la Sidral Brass Band, a les vuit pels carrers del centre, seran els primers actes pròpiament dits de la Festa Major, que tot i això no s’inaugurarà fins a les 21.30 hores, amb el pregó de Dani Utge i l’espectacle inaugural ‘Tot va començar el 1784’, a càrrec de l’associació Campaners del Vendrell, i amb l’àngel de Tobies com a protagonista destacat. El Castell de Focs des del Botafoc, a les 23.30 hores, i el concert de la Rambla que faran Sírex & Mustang Revival, Versión Imposible i La Cara B DJ seran els altres actes destacats del dia de Sant Jaume.

 

26 de juliol, Santa Anna

Els diferents grups de gralles i els Diables del Vendrell despertaran els veïns a les vuit del matí amb les matinades, preparant a tothom pel dia central de la festa. L’ofici en honor a Santa Anna, a les deu, vindrà seguit de la cercavila de cultura popular, on tots els grups de l’Embarcada, així com el Lleó, el Lleonet, l’Àliga, l’Aligueta, el Ball de Diables i Diablons, els Gegants i Nans i l’Agrupació Musical Santa Anna recorreran els carrers més cèntrics i acabaran amb una ballada a la plaça Vella. Els Versots dels Diables i la diada castellera dels Nens del Vendrell són actes que no poden faltar.

 

Com tampoc faltarà el concert del Cor-Orfeó Parroquial a les set de la tarda a l’església. A la mateixa hora, El Pot Petit portarà animació pels infants al Tívoli, mentre l’Orquestra La Chatta farà un concert a la Rambla. La Cercavila de Foc, que s’iniciarà a les 21.15 hores, obrirà la part nocturna, que inclou la carretillada dels Diables a la plaça Vella i l’encesa del campanar, a dos quarts d’una de la matinada. El Botafoc viurà la seva primera gran nit amb els grups Six in Town, Xavia Sàrria, Tremenda Jauría, i el DJ Sendo. A la Rambla, tocarà ball amb La Chatta.

 

La Nit d'Espectacles al Carrer és una de les novetats d'enguany. | Cedida

 

27 de juliol, Santa Anneta

Per Santa Anneta destaquen les dues cercaviles de grups de l’Embarcada. A les onze del matí sortirà des del Tívoli la dels grups infantils, i a les set de la tarda, ho farà la dels grups d’adults. Les majorets i l’Agrupació Musical Santa Anna també faran la seva cercavila a les vuit de la tarda. Una de les novetats d’aquest any és la Nit d’Espectacles al Carrer, amb tres espectacles a partir de les onze de la nit, dos de dansa i un de circ, adreçats a totes les edats, d’uns vint minuts de durada.

 

El primer es farà al carrer de les Quatre Fonts, amb l’espectacle de dansa ‘Crash’ de la Companyia La Taimada. A les 23.30 hores, a la plaça Nova, serà el torn de la Companyia Circ Pistolet, amb el títol ‘Quan no tocàvem de peu a terra’. A mitjanit, a la plaça del Tívoli, la companyia professional de La Factoria, Cia. LF, finalitzarà la Nit d’Espectacles al Carrer amb dansa. Boikot, La Desbandada, Sam Scares i Malandras DJ seran els protagonistes del concert de nit al Botafoc, mentre l’orquestra Nueva Etapa farà el ball a la Rambla.

 

La Desbandada actua el dia 27 a la nit. | Cedida

 

28 de juliol, dia del gos

La Festa Major 2018 acabarà el dissabte 28, amb la cercavila Fes-ta la Teva a les 12.30 hores, un acte que es va estrenar l’any passat. A la tarda hi haurà inflables d’aigua a la carretera de Sant Vicenç, el berenar moter de l’associació El Lokal, i sardanes a la Rambla, a més de les tradicionals interpretacions del Ball de Malcasats. També es farà el trasllat de la imatge de Santa Anna, el traspàs dels administradors i l’encesa d’un quilòmetre de traca. L'última nit serà per l’espectacle Impro Barcelona al Tívoli, les havaneres del grup Arjau a la Rambla i el concert de Gertrudis, Joan Rovira i Albercocks al Botafoc. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.