El nucli del Vendrell enterra la sectorització escolar

La divisió que marcava la riera de la Bisbal desapareixerà el curs vinent

El nucli del Vendrell tornarà a tenir un únic sector escolar per al pròxim curs 2019-2020. La regidoria d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell ha decidit enterrar el model de sectorització vigent des de l'any 2004, un model que marcava quines eren les escoles prioritàries per a cada família segons el seu lloc de residència. La sectorització dividia el municipi en tres sectors, la platja, el nucli antic i la zona del Tancat. La riera de la Bisbal feia de separació de les dues parts del nucli principal.

Un sol sector al nucli del Vendrell

De cara al pròxim curs, tot el nucli del Vendrell formarà part d'un sol sector, mentre que la platja seguirà sent un altre sector diferenciat. El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha explicat a Tarragona Digital que el consistori així ho ha certificat al Departament d'Educació i que, si no hi ha cap problema amb el tràmit, el nou model ja s'aplicarà a les preinscripcions que comencen d'aquí a unes setmanes.

D'aquesta manera, els alumnes tindran els mateixos 30 punts del seu domicili independentment del barri on visquin, al nucli del Vendrell. «Actualment tenim més places que demanda a P-3, per la baixa natalitat, amb el qual és un bon moment per fer aquest canvi», ha apuntat Martínez. Aquesta decisió també ve motivada pel projecte que hi ha de reconvertir l'escola Teresina Martorell en un Institut Escola de cara al curs vinent.

 

Un projecte per diferenciar «en positiu» el nou Institut Escola

«Volem que l'Institut Escola sigui per tot el municipi, amb el qual hem d'anar cap a un sector únic», ha afegit Martínez. L'objectiu és diferenciar «en positiu» un centre que actualment té un alt nombre d'alumnes d'origen immigrant, la qual cosa fa que «cada cop hi hagi menys famílies que hi vulguin anar». Per capgirar aquesta tendència s'impulsarà el nou centre per al curs vinent, amb nou equip directiu i nou consell escolar.

El projecte educatiu buscarà atraure alumnes amb aspectes únics, com podria ser el de fer «un projecte d'immersió en anglès» o la continuïtat entre primària i secundària. No es descarta que hi hagi també un canvi de nom del centre, ja que a la pràctica, aquesta serà una escola nova. La sectorització escolar es va aplicar l'any 2004, tot i que va ser retocada el 2011 perquè el primer model era molt restrictiu. Pel curs 2019-2020, el model ja serà història, si no hi ha cap sorpresa d'última hora.

També et pot interessar: