Gemma Ventura, amb la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero.

El Vendrell entrevista personatges referents de la cultura catalana en llocs emblemàtics de la ciutat

El programa serà conduït per la periodista Gemma Ventura

'Com a casa' és el nom que rep el nou programa d'entrevistes que s'impulsarà a partir d'aquest mes de març al Vendrell, dins dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana. Es tracta d'un programa d'entrevistes a personatges referents de la cultura catalana, que conduirà la periodista, educadora i escriptora Gemma Ventura. Les entrevistes seran enregistrades i emeses posteriorment per RTV el Vendrell, i comptaran amb públic en directe.

El cicle està format per sis entrevistes que es faran en diferents llocs emblemàtics del Vendrell, com la Casa Nadiua de Pau Casals, el despatx d'Àngel Guimerà, el jardí del Museu Deu o la Fundació Apel·les Fenosa. La primera es farà el dimarts 24 de març, a les 17.00 hores, al Museu Àngel Guimerà, i tindrà com a protagonista l'actor Lluís Soler, que ha interpretat diversos personatges d'obres del mateix Guimerà. 

Diferents sessions fins al 22 de setembre

Els altres convidats seran la cantautora Marina Rossell (7 d'abril  a la Fundació Apel·les Fenosa), el cantant Gerard Quintana (27 de maig a la Casa Nadiua de Pau Casals), l'escriptor i periodista Rafel Nadal (19 de juny a la Biblioteca Terra Baixa), la dibuixant Pilarín Bayés (30 de juny al Museu Deu) i el filòsof Francesc Torralba (22 de setembre al Museu Pau Casals). «La intenció és fer entrevistes íntimes, buscant que la persona es faci seus aquests espais emblemàtics del Vendrell», ha remarcat Gemma Ventura.

La gravació de les entrevistes es farà amb públic, raó per la qual s'han preparat unes butlletes que hauran d'omplir tots els interessats a assistir-hi. Les butlletes es podran dipositar en dues urnes que hi haurà a l'Ajuntament del Vendrell i a l'equipament en qüestió on es faci l'entrevista. Els participants entraran a un sorteig d'una entrada per anar de públic. Aquesta és una de les activitats relacionades amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, que es va encetar el passat 25 de gener al Vendrell