El Vendrell redescobreix Padrós amb una exposició al Museu Deu

La mostra reuneix un conjunt d'esbossos i pintures de l'artista

'Santiago Padrós: redescobrint l'artista' és el nom que porta l'exposició que s'inaugurarà aquest divendres 28 de febrer, a partir de les vuit de la tarda, al Museu Deu del Vendrell. Una mostra en la qual es redescobrirà la figura d'un dels artistes més importants de Catalunya en l'àmbit dels mosaics, i que té obres en llocs com Puerto Rico, Nova Jersey, l'Índia, Madrid, Terrassa o el Vendrell.

Nascut a Terrassa el 1918, Santiago Padrós tenia la seva segona residència a Coma-ruga, on estiuejava en una casa davant el mar, que estava presidida per la figura majestuosa d'un Neptú. A la part superior d'aquesta casa, Padrós hi tenia el seu estudi, on pintava i feia els esbossos que després es convertirien en mosaics, composicions elaborades amb tessel·les de diferents colors i materials.

 

Esbossos de la seva obra

Per a la mostra s'ha pogut reunir tot un conjunt d'esbossos i pintures de l'artista, gràcies a la col·laboració de familiars i amics. A la sala d'exposicions temporals del museu vendrellenc es podran veure una quarantena de les seves obres, que exemplifiquen fins a quin punt va ser un gran artista de fama internacional. Com és lògic, una part de la mostra se centra en l'obra que es pot trobar a Coma-ruga, a l'església de Sant Roman Nonat, a la piscina coberta del Tabaris, a l'Hotel Brisamar o al Cinema-Teatre Brisamar.

També es podran veure esbossos de mosaics que es troben en altres llocs, com Igualada, Matadepera, el metro de Madrid, Tarragona, o els de la Capella del Sant Enterrament del Valle de los Caídos. L'exposició es podrà veure fins al 31 de maig i també està previst fer un taller de mosaic per als més petits, titulat 'Tessel·la a tessel·la: Mites i llegendes als mosaics de Coma-ruga', així com una xerrada per a adults per explicar la mitologia dels mosaics de Santiago Padrós.

També et pot interessar:


Comentaris