El Vendrell acollirà el novembre una gran festa del bestiari festiu adaptada a la pandèmia

El Festivitas Bestiarum es farà els dies 28 i 29 de novembre

El Cabrot del Vendrell.
El Cabrot del Vendrell, en acció. | BP Diari
 

El Vendrell acollirà els dies 28 i 29 de novembre d'aquest 2020 la setena edició del Festivitas Bestiarum, la gran celebració del bestiari festiu de Catalunya que organitza l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. La capital del Baix Penedès serà escenari d'aquesta festa amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta aquest any. 

 

Una festa adaptada a la pandèmia

Com tants altres esdeveniments, el Festivitas Bestiarum s'haurà d'adaptar a la pandèmia del coronavirus, complint les diverses mesures de seguretat estipulades. Així, la gala d'entrega de premis serà retransmesa per Internet i hi haurà un control de les distàncies i de l'aforament per a la gent que hi vulgui assistir. També es preveu fer un homenatge a totes les persones que han perdut la vida durant la pandèmia i que formaven part d'alguna colla de cultura popular.

Aquesta gala anual serveix per premiar les millors iniciatives que s'han fet l'últim any en l'àmbit de la cultura popular. S'entreguen guardons a tres entitats federades a l'Agrupació del Bestiari i quatre premis més per a la societat, a un personatge públic, a una entitat, una empresa, i a un mitjà de comunicació.

Balls i espurnes

El Festivitas Bestiarum és una festa anual que se celebra coincidint amb el Dia Europeu del Bestiari Festiu, que és el 24 de novembre. Dracs, àligues, mulasses i altres bèsties de tot Catalunya es trobaran al Vendrell per celebrar la seva festa. El dissabte 28 de novembre es farà una cercavila de foc pel centre de la ciutat, mentre que el diumenge 29 al matí es farà una passada de bèsties tranquil·les.

Aquest mateix diumenge 29 tindrà lloc la gala d'entrega de premis, des de l'Auditori del Tívoli, que comptarà amb Elisenda Carod com a presentadora. També es donarà el relleu al nou ambaixador del bestiari, que serà el cuiner i presentador Marc Ribas. A la gala es presentarà una prova pilot del projecte del Bestiari 3D, amb la qual es podrà veure una petita mostra de com es poden veure les bèsties en una aplicació de realitat virtual. La prova s’ha fet amb quatre figures del Vendrell, el Cabrot i el Cabrot petit, el Lleó i el Lleonet.


Comentaris

envia el comentari