ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

El Vendrell licita les obres d'ampliació de l'illa de vianants, que començaran el setembre

Les obres tenen un cost d'1,6 milions d'euros, i es finançaran en part amb el cànon de l'empresa d'aigües
El carrer del Doctor Robert del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

La Junta de Govern Local del Vendrell ha aprovat les obres d'ampliació de l'illa de vianants del centre de la ciutat, que afecten bona part del carrer del Doctor Robert, a un tram del carrer de Prat de la Riba (entre el carrer del Doctor Robert i la Rambla), un tram del carrer de Sant Magí (entre el carrer del Doctor Robert i el carrer del Nord) i un tram del carrer del Nord (entre el carrer de Sant Magí i el carrer de la Pagesia Catalana).

 

L'Ajuntament preveu que les obres puguin començar el mes de setembre del 2019, gairebé dos anys després del que s'havia anunciat inicialment, que era a finals del 2017. Els retards en la constitució de la nova empresa d'aigües, que és la que ha d'aportar el cànon per pagar una bona part de les obres, han tingut molt a veure amb aquesta tardança. El cost total de l'obra és d'1,6 milions d'euros, pagats amb el cànon de l'empresa d'aigües i amb subvencions del Pla d'Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. La durada prevista és de set mesos, amb el qual haurien d'estar llestes l'abril del 2020.

 

Plataforma única i renovació dels serveis

Les obres suposaran una remodelació completa de la superfície dels carrers afectats, que passaran a ser de plataforma única. Es renovarà el paviment, la senyalització i el mobiliari urbà, alhora que es renovarà el clavegueram, amb un doble col·lector d'aigües pluvials i una nova xarxa d'aigües residuals. També està previst renovar la xarxa d’abastament d’aigua potable. De la mateixa manera, es completarà la xarxa de telecomunicacions soterrada, se soterrarà la xarxa de subministrament elèctric que ara passa per les façanes, i es modificaran les línies de mitja i baixa tensió.

 

El regidor de Promoció econòmica, Kenneth Martínez, ha volgut destacar que amb aquesta obra «volem convertir el Doctor Robert en una gran avinguda comercial, dinamitzar l'activitat econòmica, reduir la contaminació, fer més atractiu el fet de passejar pel centre de la vila i transformar l'entorn per guanyar en qualitat urbana». El regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, ha afegit que l'ampliació de l'illa de vianants «va en la línia de donar continuïtat al Pla de Mobilitat urbana, que entre altres, recollia l’objectiu d’augmentar i consolidar l’espai per als vianants».