Rosa Andreu a l'obra de teatre 'Memòria de les oblidades'.

El Vendrell recupera la memòria de les persones oblidades a les fosses comunes

El Tàg acull una obra de teatre marcadament històrica

Sota el nom de 'Memòria de les oblidades', l'actriu Rosa Andreu i el director Joan Pascual presenten aquest dissabte 23 de febrer, a les 20.30 hores, una obra de teatre marcadament històrica, que es podrà veure al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell. Una obra amb la qual es vol recuperar la memòria de totes aquelles persones que van quedar oblidades a les fosses comunes després de la dictadura espanyola.

Durant quatre dècades, familiars d'aquelles persones han intentat, sense èxit, trobar els seus cossos per dignificar-los. L'obra, que es fonamenta en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, mira de recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó del convent de les Oblates de Tarragona. Quatre dones que acabarien enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona. Les entrades es poden adquirir a la regidoria de Cultura, al telèfon 977 66 56 84, al portal Ticketea o al mateix Tàg, una hora abans de l’inici de l'obra.

Els Joves Intèrprets de Cervera, a l'Auditori

La programació del Temporada del Vendrell també inclou aquest cap de setmana el concert que l'Orquestra Andreví del Conservatori Professional de música de Cervera, dirigida per Carles Gumí, farà el diumenge 24 de febrer a l'Auditori Pau Casals, a les dotze del migdia. L'Orquestra Andreví, formada per uns 45 músics joves de diferents edats, proposa per aquesta ocasió un programa amb obres dels autors Stamitz, Elgar, Berlioz, Lloyd Webber i Bernstein.

El cap de setmana cultural a la capital del Baix Penedès es completa amb la inauguració de l'exposició 'No em va fer Joan Brossa', del grup de música experimental Cabosanroque, que es fa divendres 22 de febrer a les 20.00 hores al Portal del Pardo. Es tracta d'una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. La mostra es pot veure fins al 24 de març.

També et pot interessar:


Comentaris