El Vendrell recupera enguany el Mercat de Nadal, que també es farà al Tancat

L'encesa de l'arbre de la plaça Nova pel Black Friday suposa el tret de sortida de les festes
Imatge d'arxiu de l'arbre de Nadal gegant de la plaça Nova del Vendrell. | BP Diari

 

El Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) i l'Ajuntament del Vendrell han presentat els actes que es faran durant les festes de Nadal, amb diferents novetats destacades. Una de les principals és que la ciutat recuperarà el seu Mercat de Nadal després de forces anys sense haver-n'hi. Aquest es farà en dos caps de setmana, el del 15 i 16 de desembre i el del 22 i 23 de desembre. A més a més, el primer cap de setmana el mercat es farà al Tancat, concretament a la Rambla Josep Cañas, mentre que el segon cap de setmana serà a la Rambla.

«És un pas més per mirar de descentralitzar les activitats que fem a la ciutat», ha apuntat el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez. El mercat tindrà diferents paradistes que vénen de fora però també ha obert la possibilitat que comerços del Vendrell ofereixin els seus productes relacionats amb el Nadal. Estarà obert els quatre dies que s'han dit de les onze a la una del migdia i de les cinc a les vuit de la tarda.

Encesa de l'arbre de la plaça Nova

El tret de sortida de les festes, però, serà aquest mateix divendres 23 de novembre, coincidint amb el Black Friday. A les set de la tarda es farà l'encesa de l'arbre de Nadal gegant que es posa, des de fa ja uns anys, a la plaça Nova. Aquest any, l'arbre s'ha posat a la part inferior de la plaça, perquè no tapi l'estàtua de Pau Casals, tal com es pot veure a la webcam que Tarragona Digital té a la plaça Nova.

Un altre dels objectius del CIT és aconseguir «que hi hagi molta gent als carrers els festius que els comerços poden obrir el desembre, que són el 8, el 16 i el 23», explica Salva Rodríguez, el president de l'entitat. Per aconseguir-ho, cada dia hi haurà animació al carrer, el primer dia amb el Mickey i la Minnie, el segon dia amb el gos Lilo, i el tercer dia amb l'espectacle 'Somnis de Nadal', que es farà a la plaça Nova tant al matí com a la tarda. 

Llums de Nadal, pessebres i trobada de tions

Altres actes són habituals al Vendrell, com ara l'encesa de la il·luminació nadalenca a la ciutat, que es farà el dimecres 5 de desembre a la tarda. Aquest mateix dia s'inaugurarà l'exposició de pessebres i diorames a La Fusteria, que restarà oberta fins al 6 de gener. El dissabte 22 de desembre hi haurà la quarta Trobada de Tions a la plaça Nova, de les cinc a les vuit de la tarda. Com a novetat, enguany hi haurà música en viu de Les 3 Claus Musicals, El Petit Estel, Pitança i els Grallers de l'EMMPAC. Les inscripcions es poden fer al mail aligadelvendrell@gmail.com.

El programa d'actes, que enguany s'ha mirat d'unificar entre totes les entitats, inclou concerts de Nadal, obres de teatre, visites del Pare Noel i els Patges Reials, la ludoteca, espectacles al Tàg, la cursa Sant Silvestre del dia 26 o la Cavalcada de Reis

"Tres de cada quatre contractes al Vendrell són del sector serveis" "ATENCIÓ: La Policia Local del Vendrell salva una dona que s'havia tirat al mar"