La reunió que s'ha mantingut amb familiars dels alumnes.

Famílies del Vendrell demanen mesures per garantir una tornada segura a l'escola

L'AFFES fa una vintena de peticions al consistori de cara a l'inici de curs

La tornada a les escoles a partir del 14 de setembre genera neguit entre les famílies, davant d'un curs 2020-2021 ple d'incerteses per la pandèmia del coronavirus. Aquest dimarts 18 d'agost, la delegació del Vendrell de l'Agrupació Famílies Elecció Educativa Segura (AFFES) ha mantingut una reunió amb l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i les regidores d'Educació i Salut, Sílvia Vaquero i Montse Martín, en la qual han fet diverses peticions per garantir una tornada segura a les aules.

Al document de dinou mesures que les famílies han presentat, n'hi ha que fan referència a les instal·lacions —ventilació de les aules, desinfecció dels banys, menjadors escolars—, altres que fan referència a les entrades i sortides al centre o al transport escolar, i altres que tenen a veure amb els protocols en cas de contagis o aïllament a casa.

En aquest sentit, el consistori treballa per disposar d'espais municipals per descongestionar les aules si es demana des d'Ensenyament, i també es vol implementar una aula municipal amb suport informàtic per a les famílies que ho requereixin.

Una situació «complexa»

Des de l'AFFES han destacat que la reunió ha estat «positiva», tot i el «neguit que es viu per part de tothom». «Tot i que entenem que la situació és complexa, s'obren les portes per tal que el Vendrell pugui tenir opció a una escola segura», afirmen en un comunicat.

La regidora d'Educació, Sílvia Vaquero, ha afegit que cada escola i institut del municipi ja treballa en el seu pla d'obertura, i que aquest es posarà en comú amb els docents i les famílies a principis de setembre. Kenneth Martínez, per la seva banda, ha remarcat que totes les iniciatives es faran de forma coordinada amb les indicacions i els protocols que es donin des de la Generalitat.


Comentaris