El Vendrell recull cada dia 7.000 quilos de mobles llençats al carrer

L'Ajuntament estudia crear una brigada de policia administrativa per controlar aquests temes

L'incivisme amb els residus al Vendrell, un dels problemes endèmics al municipi, s'agreuja en època estival, quan la població es multiplica. El regidor de Recollida de Residus, Ferran Trillas, ha admès al ple d'aquest dimarts que les dades d'aquest primer mes d'estiu no són bones i generen «preocupació» al consistori. Especialment en un apartat concret, el de mobles deixats a la via pública. Trillas ha afirmat que diàriament es recullen «prop de 7.000 quilos de mobles del carrer», el que equival a «dos camions plens».

Des de l'Ajuntament recorden que pels mobles existeix un servei porta a porta, amb el qual només cal trucar al telèfon i es fixa una hora per recollir els mobles. Per això no entenen aquest incivisme tan pronunciat. La poda també és un altre dels residus que genera problemes, ja que és habitual trobar grans quantitats en llocs que no pertoquen. El regidor ha assegurat que els mobles que es deixen a la via pública es miren de recollir com més ràpidament millor, «amb un màxim de quatre dies, però el problema és que l'endemà ja n'hi torna a haver».

 

Zones d'abocaments reiterats

L'Ajuntament ha identificat diversos punts del municipi on hi ha un abocament reiterat de residus o mobles. En ells s'hi ha actuat «enviant primer els educadors socials per informar de totes les opcions que tenen». D'aquesta manera, alguns punts crítics com el del carrer del General Prim han tingut una millora, tot i que altres com el de la Pagesia Catalana, no. En aquest cas, si la mala praxi segueix, és quan ja es posen denúncies. Trillas ha informat que aquest 2018 s'han posat 15 denúncies per aquest assumpte.

 

Brigada de control de residus

Davant aquesta situació que el municipi arrossega des de fa temps, des del consistori s'està estudiant crear una brigada de policia administrativa que es dediqui només al control dels residus. El regidor ha afegit que encara no hi ha res decidit en aquest sentit, però que és una opció que ja s'ha posat a sobre de la taula. L'abandonament de mobles i altres materials a la via pública incrementa la sensació de brutícia que tenen molts carrers de la ciutat. En aquest sentit, l'alcalde, Martí Carnicer, ha admès que el contracte amb l'empresa de neteja viària s'ha quedat petit, i que s'està treballant en una ampliació.   


Comentaris