ÚLTIMA HORA

La demarcació de Tarragona ja suma 87 morts per coronavirus i 1.098 casos positius

ALERTA

S'eleven a 15 els morts per coronavirus de la residència Ballús de Valls

El Vendrell ofereix allotjament en hotels a aquells sanitaris que hagin de confinar-se

L'objectiu és que facin la quarantena fora de la seva llar

El Vendrell ha ofert a la Xarxa Sanitària Santa Tecla i al Departament de Salut que els treballadors sanitaris de l'Hospital del Vendrell puguin allotjar-se en hotels de la ciutat si tenen la necessitat de confinar-se per haver donat positiu de coronavirus o tenir-ne símptomes. Aquesta va ser una petició del grup municipal de Podem el Vendrell a l'equip de govern. L'alcalde, Kenneth Martínez, ha afirmat a aquest mitjà que ja compten amb el vistiplau d'un hotel.

 

«Des d'un establiment s'han ofert de forma immediata, i el que ara falta és concretar la manera de fer-ho, per garantir totes les mesures de seguretat», ha afegit Martínez. Actualment, els hotels estan tancats, pel període de confinament decretat pel govern espanyol. Des de Podem del Vendrell han apuntat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és que els sanitaris «no hagin de fer la quarantena a casa, posant en perill a les seves famílies, i evitar al màxim la propagació de la Covid-19».

 

El personal més exposat al contagi

El personal sanitari és el que està més exposat al virus, ja que treballen moltes hores en contacte amb persones afectades. Per això, en cas de mostrar símptomes o donar positiu, els treballadors creuen que és millor mantenir-se aïllats de les seves famílies, per no contagiar-les. A finals de la setmana passada, a l'Hospital del Vendrell hi havia un metge que havia donat positiu de la Covid-19, i que es trobava ingressat al mateix centre hospitalari.

 

Agraïment dels cossos de seguretat

Tot i el dur moment que estan passant els sanitaris de l'Hospital del Vendrell, tots ells han agraït les mostres de suport que estan rebent aquests dies, sigui de ciutadans com de cossos de seguretat que operen al territori. Des de la policia municipal, els Mossos d'Esquadra, el SEM i Protecció Civil els han fet un homenatge aquest diumenge al vespre, quadrant-se al seu davant i fent sonar les sirenes.

Més notícies de la categoria Baix Penedès