El Vendrell prepara un pla local per lluitar contra la discriminació del col·lectiu LGBTI

El consistori preveu que estigui a punt abans d'acabar l'any
El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat, Cristian Soriano. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ja ha començat la preparació del seu primer Pla Local LGTBI, amb el qual es vol «lluitar contra la discriminació d'aquest col·lectiu i garantir els seus drets», en paraules del regidor de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, Christian Soriano. L'objectiu és que el pla, en l'elaboració del qual hi prendran part entitats i tècnics del consistori, estigui enllestit abans d'acabar aquest any 2019. 

«Amb el pla volem incorporar la perspectiva LGTBI a totes les accions que fem des de l'àmbit municipal», ha explicat Soriano, que ha detallat algunes mesures concretes, com ara donar formació als treballadors  per evitar discriminacions o que l'Ajuntament es personi com a acusació particular en casos d'agressions. Soriano ha apuntat que al servei d'atenció LGBTI del Casal Jove no es reben moltes denúncies d'agressions per aquest assumpte, però ha afegit que amb el pla es vol donar més «visibilitat» al col·lectiu.

Demanen informació sobre els contractes del consistori

Relacionat amb l'activitat municipal del Vendrell, la Xarxa Vendrellenca ha emès un comunicat en el qual han avançat que demanaran informació sobre la situació dels contractes del consistori. La Xarxa ha mostrat la seva preocupació per la notícia que un jutjat de Tarragona ha declarat nuls una vintena de decrets d'alcaldia de l'any 2016, amb els quals es pagaven els treballs fets en alguns d'aquests contractes que estaven en situació irregular.

L'associació ha mostrat la seva «preocupació per la situació de control dels contractes de l'Ajuntament i per les possibles repercussions que suposi aquesta sentència», i afegeixen que aquesta «posa en entredit la gestió econòmica de l'Ajuntament de Vendrell durant tot el mandat anterior». També lamenten «la manca de resposta publica del govern actual», afirmant que desconeixen «l'abast de què suposarà per l’erari aquesta sentència». La sentència del jutjat de Tarragona la va donar a conèixer el grup municipal de Pel Vendrell Primàries.

"❗ALERTA: Roben en una casa de Segur de Calafell amb els inquilins dormint a dins" "❗FASTIGÓS: Abocaments incontrolats de deixalles al costat de l'N-340"