El Vendrell impulsa un programa d'acompanyament per millorar la lectura dels escolars

Està destinat a infants d'entre nou i dotze anys amb dificultats de comprensió lectora

 

Imatge d'arxiu de diversos alumnes llegint llibres.   | LleidaDiari.cat

 

El Vendrell començarà a implantar aquest curs 2019-2020 el projecte Lecxit, un programa de la Fundació Bofill que vol millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària. El programa, que s'impulsa amb la col·laboració del voluntariat de La Caixa i de la Ballaruga, està destinat als infants d'entre nou i dotze anys que necessiten un acompanyament per millorar les competències lectores bàsiques. De moment, es farà només a l'escola Pau Casals en horari extraescolar.

 

«Aquesta és una activitat que es desenvolupa durant una hora cada setmana, i en la qual un voluntari fa acompanyament de la lectura a un alumne», ha explicat Anna Miret, la delegada a Tarragona de l'Associació de Voluntaris de la Caixa. Es tracten d'activitats vinculades a la lectura que es desenvolupen d'una forma «lúdica i amena». L'objectiu és millorar les dades recents de comprensió lectora, ja que segons l'informe PISA, un 15% dels alumnes de primària no adquireixen les competències bàsiques

 

Una desena de voluntaris al Vendrell

A les escoles on s'ha desenvolupat el programa, la resposta ha estat molt positiva. Al Vendrell, el nombre de voluntaris que s'han aconseguit fins ara han determinat que el programa es faci, de moment, només a un centre, l'escola Pau Casals. De moment hi ha una desena de voluntaris confirmats, que podrien arribar a la dotzena aviat. Això vol dir que uns dotze alumnes d'aquesta escola es podrien beneficiar del projecte. «Esperem que a mesura que anem creixent en voluntaris, puguem arribar a altres centres», ha apuntat Anna Solé, directora de la Ballaruga.

 

Per la seva banda, Aurora Ventosa, directora de l'escola Pau Casals, s'ha mostrat satisfeta que el programa es pugui dur a terme al centre, afegint que, quan se li va oferir aquesta possibilitat, no s'ho va pensar «ni un moment». «Quan un alumne entén el que llegeix, el canvi que s'experimenta és molt gran», remarca Ventosa. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha agraït a la Caixa l'aportació del seu voluntariat per poder implantar aquest programa a la capital del Baix Penedès.

"Rècord de participació a la 5a Cursa de Le Meridien Ra del Vendrell" "❗Calafell es declara municipi contra la prostitució i perseguirà els clients"