El Vendrell presenta el programa d'una Festa Major «confinada» i adaptada a les circumstàncies

La majoria d'actes seran per televisió, tot i que també n'hi haurà de presencials

El Vendrell és un dels municipis que ha decidit fer la seva Festa Major aquest estiu, encara que amb actes adaptats a les circumstàncies actuals marcats per la pandèmia del coronavirus. Així, molts dels actes es podran veure a través de la televisió local, tot i que també n'hi haurà alguns de presencials, com ja es va avançar a principis d'aquest mes de juliol.

Una app per reservar plaça

Pels actes que es facin de manera presencial, des de l'Ajuntament han avançat que hi haurà un aforament limitat i que caldrà reservar plaça prèviament a través de l'aplicació 'FM 2020'. També es podran reservar de forma presencial al vestíbul de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, tots els matins d'onze a dues del migdia, fins al 24 de juliol. 

Alguns d'aquests actes presencials, on els cossos de seguretat vetllaran pel compliment estricte de les mesures necessàries, seran la Ballada d'Honor en l'ofici de Santa Anna, els Versos del Ball de Diables, ambdós el dia 26, o la plantada de les bèsties de foc a les places del Vendrell amb una encesa de lluïment (el dia 27). Altres com el nomenament dels portants d'honor, el dissabte 25, es faran de forma presencial però es podran seguir també per la televisió.

Els portants d'honor i el pregoner

Els portants d'honor d'aquest 2020 seran Àngels Santacana, Joan Fontana, Tomàs Trillas i Valentí Carné. L'acte del nomenament serà el dia 25 a les dotze del migdia a l'Auditori del Tívoli. Al mateix espai, a la una del migdia, es farà el pregó, que anirà a càrrec del doctor Josep Maria Vendrell, en el que serà un homenatge a la tasca de tots els sanitaris en l'actual emergència sanitària.

Televisió el Vendrell oferirà actes com l'ofici en honor a Santa Anna, el concert de la cantautora Mariana També, el Ball de Malcasats o l'actuació del grup d'havaneres Les Anxovetes. També es retransmetran, durant els dies de Festa Major, altres actes com el que va servir per inaugurar la Capitalitat de la Cultura Catalana o el concert en homenatge a l'Orquestra Pau Casals que es va fer el passat diumenge a la plaça Nova.

Es pot consultar el programa complet de la Festa Major 2020 del Vendrell en aquest enllaç.


Comentaris