El Vendrell ja promociona la capitalitat de la cultura catalana 2020

S'han posat quatre cartells publicitaris a diferents punts del municipi
Un dels cartells que promociona el Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana 2020. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell comença a donar visibilitat al repte que té pel pròxim any 2020, que és el de ser la Capital de la Cultura Catalana. D'aquesta manera, s'han posat aquests dies quatre cartelleres amb la imatge de l'esdeveniment en diferents punts del municipi, aprofitant l'època de més turisme. Per l'alcalde, Kenneth Martínez, aquesta iniciativa ha de situar el Vendrell «de forma definitiva en el mapa cultural, tant a escala nacional com internacional». 

Martínez ha afegit que la capitalitat de la cultura catalana «té un doble vessant, per una banda la projecció exterior i, a l'àmbit intern, promoure la cohesió a través d'uns valors, uns símbols i uns elements culturals que uneixin tota la població». La nova regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, ha avançat que, dins el programa d'actes, n'hi haurà tres de principals. També ha apuntat que durant la pròxima Fira de Santa Teresa es donaran més detalls i s'explicarà «què significa ser Capital de la Cultura Catalana, perquè tothom se senti partícip d'aquest gran esdeveniment».

 

Exposició 'Naturalis' al Museu Deu

També en l'apartat cultural, el Museu Deu del Vendrell inaugura aquest divendres 12 de juliol l'exposició temporal 'Naturalis', de l'artista visual Sergi Quiñonero. Aquesta és una mostra integrada per un seguit de treballs plàstics fets amb elements o materials provinents de la natura. Són obres recents que volen mostrar el divorci entre l'ésser humà i la natura, que acaba portant els humans a «una pèrdua de contacte amb la seva pròpia naturalesa».

Sergi Quiñonero (Barcelona, 1968) és llicenciat en Psicologia i Educador Social, estudis que ha complementat amb els de dibuix i pintura, instal·lació, expressió artística i poesia visual. Ha estat editor de les revistes 'Lletra minúscula', '7 formes' i 'Euphorbia Pulcherrima', i coordina i exerceix com a curador de les convocatòries de Land art. L'exposició del Museu Deu s'inaugura aquest divendres a les 20.00 hores amb una acció poètica a càrrec de l'artista, i es podrà visitar fins al 29 de setembre.

També et pot interessar:

"🎵La història del primer disc de Lax'n'Busto, del qual se'n compleixen 30 anys" "El Festival Pau Casals del Vendrell s'obre amb el talent del jove Victor-Julien Laferrière"