La filla d'una de les víctimes de l’incendi de Badalona ha escrit una emotiva carta

El Vendrell farà un protocol per detectar connexions il·legals a la xarxa elèctrica

La moció ha estat presentada pel grup municipal de Cs després de l'incendi de Badalona

El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dimarts 29 de gener una moció del grup municipal de Cs el Vendrell perquè s'elabori un protocol per detectar les connexions il·legals a la xarxa elèctrica i que aquest protocol sigui aplicat després amb la col·laboració de les entitats veïnals. Cs ha presentat aquesta moció a diferents ajuntaments després de l'incendi del passat 5 de gener a Badalona en el qual van morir tres persones.

Segons s'apunta a la moció, la causa d'aquell foc va ser «una sobrecàrrega a la instal·lació elèctrica pel sobre consum d'un dels pisos, ocupat il·legalment, que havien punxat la llum i manipulats elements de protecció i control de la potència». Mari Luz Ramírez, portaveu de Cs al Vendrell, va apuntar al ple que amb aquest protocol es vol evitar que un cas així tingui lloc al Vendrell, afegint que a la ciutat «hi ha un nombre important d'habitatges ocupats il·legalment i en bona part d'ells s'està connectat de forma il·legal a la xarxa elèctrica»

Dubtes sobre l'eficiència d'aquest protocol

La moció també demana que s'insti a les companyies elèctriques a fer un mapa amb els consums excessius que hagin detectat a la ciutat i ho posin en coneixement de l'Ajuntament en un màxim de sis mesos. La moció va rebre el suport del govern municipal, de PxC i de la regidora no adscrita Araceli Bundó. El PP es va abstenir i els grups de Sí Se Puede, ERC i Som Poble hi van votar en contra. Aquests partits creuen que la moció criminalitza les ocupacions i que l'Ajuntament no podrà actuar en un àmbit que depèn de les companyies elèctriques.

De fet, la mateixa regidora d'Eficiència Energètica, Camil·la Barnadas, va mostrar els seus dubtes sobre els «límits legals» amb què es podria trobar el consistori perquè molts dels comptadors de la llum estan a l'interior dels edificis, amb el qual l'Ajuntament no hi pot actuar sense permís. La moció també demana que el protocol es dugui a terme primer en una zona concreta de la ciutat, com a prova pilot.