El carrer de la Cristina Baixa del Vendrell.

El Vendrell remodelarà el carrer de la Cristina Baixa per donar prioritat als vianants

Des del consistori encara no s'ha decidit si podran circular vehicles

L'Ajuntament del Vendrell té previst iniciar aquest any 2021 la remodelació del carrer de la Cristina Baixa, un vial en els quals els veïns demanaven des de feia temps una intervenció. Segons va avançar el portaveu del govern municipal, Christian Soriano, aquest dimecres 13 de gener, el pressupost pel 2021 que s'està acabant d'elaborar preveu una partida per aquesta actuació.

«Es farà una remodelació del carrer per donar prioritat als vianants, però encara s'està estudiant si es permet el pas de vehicles o no», va puntualitzar Soriano. Fa dos anys, diversos veïns d'aquest carrer van crear una associació per denunciar diferents problemes que patien i demanar una actuació urgent al consistori. Entre les queixes hi havia el mal estat tant de l'asfalt com de les voreres, així com l'excés de velocitat amb què circulaven molts vehicles.

Voreres insuficients

El carrer de la Cristina Baixa té unes voreres molt petites, insuficients perquè hi puguin circular els cotxets d'infants o les cadires de rodes. Això fa que la majoria de la gent vagi per l'asfalt. Però aquesta és una via força usada pels vehicles que van del centre de la ciutat al CAP, l'Hotel d'Entitats o la zona escolar. Des del consistori van admetre que calia regular el trànsit d'una altra manera, a més de fer diverses millores urbanes.

Tot i que els veïns demanaven prohibir el pas de vehicles i que aquests es desviessin cap a l'avinguda de la Riera de la Bisbal, de moment encara no hi ha una decisió presa sobre com es regularà la mobilitat. El que sí que està confirmat és que el carrer es convertirà en una zona amb prioritat pels vianants.