Les figures dels Gegants Teresa i Salvador del Vendrell.

El Vendrell ja té la reproducció dels Gegants Teresa i Salvador

Les figures, elaborades per Festiari, es poden comprar al preu de 25 euros cadascuna

El Vendrell ja compta amb la reproducció en figura de goma dels Gegants Teresa i Salvador, els més antics de la ciutat. Aquest dilluns 8 d'abril han estat presentats a l'Ajuntament del Vendrell, per diversos representants de l'associació dels Gegants del Vendrell i la regidora de Cultura i Festes, Eva Serramià. Aquesta era una petició que havien fet diversos grups de cultura popular de la ciutat, i que ara el consistori ha recollit.

Els 90 anys del Salvador i la Teresa

Les figures de la Teresa i el Salvador, els dos gegants que el pròxim 2020 faran 90 anys, han estat elaborades per l'empresa Festiari, que fa reproduccions en goma de les figures que participen en les festes majors, especialment pensades per als infants. Fins ara, una vintena de poblacions catalanes ja comptaven amb algunes d'aquestes reproduccions —entre elles Tarragona, Reus, Vilafranca o Vilanova— i ara s'hi afegeix el Vendrell.

Les figures dels Gegants del Vendrell es poden comprar a un preu de 25 euros cadascuna al Museu Deu, a la regidoria de Cultura, al Museu Àngel Guimerà i a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga. Eva Serramià ha apuntat que la intenció és elaborar, de mica en mica, tots els elements dels seguicis festius de la Festa Major del Vendrell. Per això, ja han demanat a la Comissió de la Cercavila de Santa Anna i a la Comissió de la Cercavila de Foc que proposin un element cadascuna. 

La presentació de les figures dels Gegants del Vendrell.
La presentació de les figures dels Gegants del Vendrell. | BP Diari

 

Concert de Xavi Díaz Quartet

També dins l'àmbit cultural, la programació del Temporada d'aquest primer semestre segueix aquest divendres 12 d'abril amb un concert del Xavi Díaz Quartet, a les 20.30 hores a l'Auditori del Tívoli. Creat el 2004, aquest grup de jazz ha fet més de 300 actuacions i han enregistrat quatre àlbums. Actualment, presenten el seu quart disc, 'In situ', gravat amb el guitarrista David Palau com a productor. L'entrada pel concert és gratuïta.

També et pot interessar: