Tarragonins atrapats a l'estranger: «Faig molta meditació i miro de prendre-m'ho amb calma»

La crisi del coronavirus va agafar el vendrellenc Enric Rovira a l'Índia
La crisi del coronavirus va agafar el vendrellenc Enric Rovira de viatge a l'Índia. | Cedida

El vendrellenc Enric Rovira està vivint la crisi sanitària que s’ha desfermat a tot el món amb el coronavirus des de l’Índia, on està reclòs. Rovira es va desplaçar a aquest país el passat 15 de febrer, per assistir a un curs de teatre. Després, havia reservat uns dies per viatjar per la zona, i havia de tornar a Catalunya el 25 de març.

Com molts altres catalans, la precipitació dels esdeveniments a mitjans del passat mes de març ho va fer impossible. Des de l’aleshores, espera pacientment el moment de poder tornar, mentre passa els dies en un pis d’una localitat del sud del país, Tiruvannamalai. TarragonaDigital ha contactat amb ell perquè expliqui la seva situació.

 

  

Una zona rural del sud amb pocs casos detectats

«Jo em trobava en una zona més urbana i, quan vaig veure que la situació es complicava, em vaig traslladar a un lloc més rural, on tot està més relaxat i, fins ara, s’han detectat pocs casos», explica Rovira a través de videoconferència. El jove es troba en un pis de lloguer, que de moment va renovant cada dues setmanes, tot i que l’últim cop ja li van apujar el preu.

De moment, l’única opció que li ha sorgit per poder tornar a Catalunya la va descartar, perquè suposava un periple per molts països, i no ho va veure clar. «Vaig sentir que era millor quedar-me», apunta. Es pren la situació «amb calma i paciència», fent «molta meditació», i no té la sensació d’estar atrapat. «Darrere de casa hi ha una zona boscosa i, de tant en tant, surto a estirar les cames», explica.

De fet, tot i les imatges que han arribat aquí de policies del país fent ús de la violència per fer complir el confinament, Rovira puntualitza que en zones rurals com la que ell es troba la situació és molt diferent. «Es pot sortir al mercat a buscar els aliments sense problema, cosa que jo faig cada quatre o cinc dies», assegura. A més a més, ha aconseguit una guitarra gràcies a uns veïns, i ja pot fer una de les coses que més li agraden, composar i tocar cançons.

Arribada dels mesos més calorosos

A l’Índia, actualment la temperatura ja és força alta, aproximant-se als 40 graus, fet que podria jugar a favor a l’hora de contenir l’expansió de l’epidèmia. Tot i això, el vendrellenc apunta que en algunes zones del país és molt difícil fer complir el confinament, «perquè hi ha molta gent que bàsicament viu al carrer», però afegeix que la situació, per ara, sembla «força controlada, a diferència del que passa a Espanya». Per això no tornarà fins que sàpiga amb certesa que pot fer el viatge amb totes les garanties. Mentrestant, seguirà esperant pacientment mentre segueix aquella premissa zen que resa «res a fer, cap lloc a on anar».

"🎦 Una productora del Penedès fa un documental de les primeres eleccions democràtiques" "👵 El Vendrell deriva 10 persones majors de 90 anys que viuen soles a la Xarxa de Suport"