Vigilant des del cel: La policia del Vendrell forma diversos pilots de dron

Quatre agents del cos han superat el curs d'operador de drons

Un policia del Vendrell, fent el curs d'operador de drons.
Quatre agents de la policia del Vendrell han fet el curs de pilots de drons. | Policia Municipal del Vendrell
 

Controlar l’aforament de les platges, cercar persones que s’han perdut, o controlar l’abocament de residus en alguns dels punts negres de la ciutat. Aquestes són algunes de les accions que es podrien dur a terme des de la policia local del Vendrell amb l’ajuda d’un dron de vigilància. Per aquest motiu, diversos agents del cos han realitzat aquest últim mes un curs de formació en aquest àmbit, que ha culminat amb l’obtenció del títol de pilot de drons per a quatre d’ells.

Una prova durant el confinament

Durant el confinament de la passada primavera, la policia vendrellenca va fer una prova pilot amb la vigilància a través d’un dron. Durant la Setmana Santa, en dos dies diferents, la policia va comptar amb el suport d’un dron per vigilar que es respectés el confinament en llocs com les platges, on estava prohibit anar.

«En aquella ocasió va haver de venir un operari amb el dron, perquè és imprescindible tenir un títol de pilot per fer-lo anar», explica a TarragonaDigital el cap de la policia local del Vendrell, Jordi Altarriba. El dron va permetre detectar algunes persones que passejaven per la platja, incomplint la prohibició que hi havia decretada per l’estat d’alarma.

Curs teòric-pràctic

Després d’aquella experiència, des del cos policial es va pensar que podria ser útil tenir agents amb el títol de pilots de dron, de cara a poder tenir en el futur un d’aquests vehicles aeris. Així, diversos policies van començar aquesta formació el passat mes de juny. Altarriba detalla que el curs ha suposat «fer un mes de classes teòriques i després les pràctiques» per a quatre agents que ja han obtingut el títol.

Així, el següent pas serà ara adquirir un d’aquests aparells, si bé aquest és un aspecte que encara cal negociar amb l’Ajuntament. De totes maneres, Altarriba apunta que els drons «no són especialment cars» i que n’hi ha de diversos tipus, els d’hèlice, que tenen un abast més curt, o els d’ala fixa, que tenen una autonomia de gairebé una hora i mitja i es poden controlar des de la llarga distància.

Alguns dels que han pres part al curs de pilotar drons.
La policia del Vendrell ja té quatre pilots de dron. | Policia Municipal del Vendrell

«Per a la vigilància de les platges es podria posar que anés des d’un extrem del municipi fins a l’altre, i anar fent el recorregut fins que s’acabés l’autonomia», exemplifica el cap de policia. De totes maneres, no es preveu que aquest aparell pugui estar disponible abans de la tardor. Altres cossos de policia com el de Cunit ja tenen un dron de vigilància des de fa temps, que s’usa sobretot per controlar les platges. Aquest any també es va fer servir per vigilar que es complís el confinament.


Comentaris

envia el comentari