INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La Xarxa Vendrellenca apunta que l'estació de bombament de Sant Salvador seria de titularitat municipal

Asseguren que així se'ls ha informat des del Ministeri de Costes
Imatge de l'equipament de drenatge que hi ha al mig de la platja de Sant Salvador. | BP Diari
 

La Xarxa Vendrellenca s'ha pronunciat aquest dilluns 21 d'octubre sobre l'estació de bombament d'aigües que hi ha a la platja de Sant Salvador, al Vendrell, que no ha funcionat mai en els dotze anys que fa que existeix. L'associació veïnal discrepa de les informacions donades per l'Ajuntament del Vendrell la setmana passada, en les quals s'apuntava que l'estació depenia de Costes, ja que el consistori no l'havia arribat a recepcionar.

 

Segons la Xarxa, això no seria cert, i fan referència a un requeriment que van enviar a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, depenent del Ministeri d'Agricultura, el novembre del 2018. A la pregunta que va fer la Xarxa sobre de qui era propietat aquest equipament, des de Costes van respondre que la conservació de les obres de remodelació del Passeig Marítim —on s'hi incloïa l'estació de bombament— les assumia el consistori un cop aquestes estaven «acabades i rebudes». Les obres de remodelació van finalitzar el 2007. Així doncs, Costes posaria en un mateix paquet la recepció del passeig i de l'estació.

 

Una estació que va costar 2,4 milions d'euros

Al mateix document, Costes especifica que el cost de la construcció d'aquesta estació va ser de 2,4 milions d'euros, del total de 5,4 milions que va costar la remodelació del passeig. La Xarxa assegura que ha enviat instàncies a l'Ajuntament per mantenir una reunió sobre el tema, però que mai han rebut una resposta, raó per la qual van acabar posant a disposició dels grups municipals la informació que tenien. El grup de Pel Vendrell Primàries ha presentat una moció al ple d'aquest dilluns on demana que es facin les actuacions necessàries per recuperar aquest equipament.

 

Respecte a la informació de l'Ajuntament al respecte que Costes estaria treballant per resoldre les incidències, des de la Xarxa Vendrellenca apunten que l'actual responsable de l'ens els va assegurar en una reunió mantinguda el passat 2019 «que l'únic que farien és un estudi per saber quines són les problemàtiques que té l'equipament», però que «en cap cas es farien responsables de la reparació». L'estudi, amb un cost de 15.000 euros, està supeditat al fet que s'aprovin els pressupostos de l'estat. 

Més notícies de la categoria Baix Penedès