La Xarxa Vendrellenca reclama el nou contracte de la neteja viària

L'entitat reitera que aquest servei hauria de ser públic
Diverses deixalles al costat d'un contenidor a Coma-ruga. | Cedida

 

La Xarxa Vendrellenca ha tornat a mostrar el seu malestar per l'estat de la neteja viària al municipi, un tema que l'associació que agrupa diverses entitats veïnals va tornar a tractar a la seva reunió del mes de juliol. A partir d'aquesta reunió plenària, la Xarxa ha volgut instar de nou al govern municipal a fer «el que faci falta per tenir d'una vegada una empresa de neteja viària amb un projecte a llarg termini». Des de la Xarxa recorden que l'Ajuntament «no té una empresa contractada» i que el servei s'està prestant «de forma forçosa, en virtut del que estableix la llei de contractació pública». 

 

L'entitat ha criticat també que l’Ajuntament «hagi trigat més d’un any per contractar l’empresa que farà el plec de condicions tècniques i econòmiques per fer el concurs públic» a partir del qual s'ha de contractar l'empresa que farà la neteja viaria. Aquesta demora la troben «inadmissible» per la importància del servei en qüestió. Des de l'organització consideren que la neteja viaria «és un tema transversal que ha de ser prioritari a l'agenda del govern local, perquè entenem que és molt necessari per a la nostra vila tenir ben cobert aquest servei que fa molts anys que és deficitari».

 

Un servei públic

La Xarxa Vendrellenca ha tornat a deixar clar en el seu comunicat que són partidaris que aquest servei sigui públic, i que no es faci a través d'una concessió. De la mateixa manera, s'han mostrat en contra que s'usin els plans d’ocupació «per reforçar el servei de neteja viaria», afegint que aquest servei s'ha de cobrir amb els impostos i els plans d’ocupació «es podrien destinar a cobrir altres necessitats de la vila».

 

Al passat ple del mes de juliol, l'alcalde del municipi, Martí Carnicer, va admetre que el contracte de la neteja de carrers que hi havia fins ara al municipi «s'ha quedat petit» i que cal actualitzar-lo en la nova licitació. Diferents grups polítics van criticar en aquest ple la brutícia que hi ha en moltes zones de la ciutat.