La Xarxa Vendrellenca vol que les ordenances fiscals del 2020 es votin «una a una»

L'associació demana un ple monogràfic sobre el tema
Imatge d'un ple recent del Vendrell. | BP Diari

 

La Xarxa Vendrellenca, l'associació que agrupa diverses entitats veïnals del municipi, ha demanat en un comunicat que les ordenances fiscals que l'Ajuntament del Vendrell presentarà pel 2020 «es votin d'una a una» en comptes de fer-ho «totes d'un cop». De la mateixa manera, i com ja han demanat en altres ocasions, creuen que s'hauria de convocar un ple extraordinari només per aquest assumpte, que veuen «prou important perquè els grups del ple i el govern parlin i arribin a acords».

Des de la Xarxa afirmen que l'actual fórmula de votació de les ordenances fiscals «ni afavoreix el debat, ni genera quòrum de la majoria de grups a l’hora d'aprovar-les», ja que fer només un vot per totes «impedeix que s'arribin a acords en algunes d'elles, i fa que els grups municipals votin en contra tot». Per aquest motiu, l'associació veu molt més encertat que les ordenances vagin passant a votació una per una.

 

Mostrar la voluntat d'arribar a acords del govern local

L'associació desmarca la situació actual de la que tenia el govern vendrellenc ara fa un any, quan es van haver de prorrogar les ordenances fiscals pel 2019 per la manca de suports de l'anterior govern, que estava en minoria. Aquest mandat, el govern de PSC, Cs i l'AVP té majoria, però la Xarxa creu que, accedint a aquestes peticions, el govern demostraria que «vol arribar a acords» i beneficiaria «el debat de cada ordenança». Aquesta és la proposta que han presentat als diferents grups municipals.

El govern municipal presentarà la seva proposta d'ordenances al ple de finals d'octubre, en la qual s'inclourà l'increment de l'IBI per aquells grans tenidors que tinguin pisos desocupats a la ciutat. Tot i que el regidor d'Hisenda, Baltasar Santos, va mostrar-se esperançat que aquesta mesura s'aprovés per part de tots els grups, el fet que es voti dins el paquet complet d'ordenances i taxes pel 2020 fa que això sigui més complicat.

"Cunit nomena els dos càrrecs de confiança per aquest mandat, que conraran 30.000 euros anuals" "❗👮 ALERTA: Enxampat 'el lladre del ganivet' que atemoria el Vendrell"