La Xarxa Vendrellenca demana destinar part dels diners que reben els polítics a ajudes econòmiques

Proposen una reducció del 50% de les indemnitzacions

La Xarxa Vendrellenca ha fet arribar una proposta als grups municipals de l'Ajuntament del Vendrell i als del Consell Comarcal del Baix Penedès demanant una reducció de les indemnitzacions que reben els càrrecs electes. L'entitat del Vendrell creu que aquesta seria una manera d'obtenir «liquiditat» per garantir ajuts i subvencions econòmiques «per a les famílies i les petites empreses de la comarca» que es veuran afectades per l'actual aturada d'activitat.

 

Reducció del 50% de les indemnitzacions

Segons la Xarxa, després d'analitzar els diners que reben anualment aquests càrrecs electes, «amb una quantia total de 631.600 euros anuals a l'Ajuntament del Vendrell i 321.870 euros al Consell Comarcal», creuen que es podria aprovar «una reducció econòmica del 50% de les indemnitzacions». De la mateixa manera, pensen que també es podria reduir en un 50% l'aportació que es fa als grups municipals que tenen representació en aquests dos ens.

 

En tercer lloc, l'entitat proposa que els diners que encara no s'hagin destinat als càrrecs de confiança de l'Ajuntament del Vendrell també es destinin a aquesta finalitat, i que el sou de l'únic càrrec de confiança que hi ha actualment es rebaixi «en un 50%». La Xarxa Vendrellenca demana que aquesta mesura es mantingui durant els anys 2020 i 2021. Aquest mateix dijous, la regidora de l'AVP del Vendrell, Bàrbara Peris, ha apuntat que renuncien a l'assignació que els pertoca com a grup municipal.