La Xarxa Vendrellenca demana un servei de bus gratuït per anar a l'Hospital

Creuen que pot ser una solució davant la saturació de l'aparcament

La Xarxa Vendrellenca ha traslladat una petició a la Xarxa Santa Tecla per resoldre el problema de connectivitat i aparcament que hi ha a l'Hospital del Vendrell. L'associació demana que, davant l'actual saturació que presenta el pàrquing de l'hospital, s'implanti un servei gratuït de busos llançadora, que es podria sol·licitar amb cita prèvia. Un aniria des del centre de la ciutat (l'estació de bus) a l'hospital i l'altra aniria des del consultori de Coma-ruga fins al centre hospitalari.

Des de la Xarxa Vendrellenca creuen que aquesta pot ser una solució al problema de saturació que presenta l'aparcament de l'Hospital, especialment els matins dels dies entre setmana. Fa dos mesos, des de la Xarxa Santa Tecla, que gestiona l'hospital vendrellenc, van apuntar que aquest any 2020 s'ampliaran les Urgències del centre, però que no es podrà fer cap ampliació del pàrquing, tot i que en el seu moment s'havia dit que també es faria.

 

Sense previsió d'ampliar l'aparcament exterior de l'Hospital

La Xarxa Sanitària Santa Tecla se centrarà en l'ampliació de les Urgències, una actuació que és prioritària pel col·lapse que pateix aquest servei de forma continuada, i que s'agreuja molt quan hi ha episodis de grip com el d'aquestes últimes setmanes. A finals de gener, des del comitè d'empresa de l'hospital van tornar a denunciar la «greu saturació» que viu el centre hospitalari amb l'epidèmia de grip.

Pel que fa al problema de l'aparcament, tot i que aquest ja ve de lluny, de moment no hi ha solucions a sobre de la taula. Des de la Xarxa Santa Tecla descarten fer una ampliació del pàrquing a curt termini, ja que els terrenys que hi ha al costat no són de la seva propietat ni hi tenen drets d'explotació. Davant aquesta situació, la Xarxa Vendrellenca creu que una possible solució seria implantar aquest servei gratuït de busos.