El CAT reprèn les visites escolars a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de l'Ampolla

Els visitants podran descobrir en primera persona tots els processos sobre com es capta, es potabilitza i distribueix l'aigua del CAT al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Les visites a l'ETAP de l'Ampolla permeten conèixer tots els processos que fa el CAT per distribuir l'aigua al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.
Les visites a l'ETAP de l'Ampolla permeten conèixer tots els processos que fa el CAT per distribuir l'aigua al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. | CAT
25 de setembre de 2024, 11:36
Actualitzat: 11:36h

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) reprèn, amb la tornada a l'escola, les visites a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de l'Ampolla, destinades als escolars de la demarcació. En aquestes visites, els i les estudiants podran descobrir en primera persona tots els processos sobre com es capta, es potabilitza i distribueix l'aigua del CAT a més del 85% de la població del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, el president de l'ens, Joan Alginet, explica que "és una tasca essencial per al dia a dia per als residents al territori i per a les activitats econòmiques locals".

Alginet assenyala que "visitar una estació potabilitzadora com la del CAT a l'Ampolla significa poder copsar de primera mà la desena de processos de potabilització als quals se sotmet el recurs abans de ser distribuït a una setantena de municipis i una trentena d'indústries de la província. Visitar-nos significa, alhora, entendre com es despleguen més de 400 quilòmetres de canonades sota els nostres peus perquè l'aigua brolli per l'aixeta de les llars. Ara bé, visitar el Consorci significa, sobretot, comprendre perquè cal fer-ne un consum responsable i com podem contribuir, individualment, a garantir-ne la seva disponibilitat". 

Unes 4.300 persones van visitar les instal·lacions del CAT durant el curs passat

Durant el passat curs, unes 4.300 persones van visitar les instal·lacions del CAT, convertint-se en 'ambaixadors de capa blava'. El president del Consorci d'Aigües de Tarragona afirma que "gestionem un recurs vital, però alhora finit, i volem que tothom, especialment les generacions més joves, comprenguin i interioritzin el valor de l'aigua". Alginet afegeix que "en un món on els recursos hídrics són cada cop més escassos i les pressions sobre el medi ambient augmenten, és crucial que la població estigui sensibilitzada i compromesa vers l'òptima gestió de l'aigua". 

L'increment de visitants ha estat molt rellevant, amb un augment que supera el 50%, segons les dades del CAT. En aquest sentit, el Consorci creu que aquest increment "no només indica un interès creixent en la gestió de l'aigua potable, sinó que també reflecteix una major consciència i responsabilitat envers la sostenibilitat entre la població". Sobre la qüestió, el president afirma que "la implicació d'infants, joves i adults en les visites al CAT és una prova que els esforços per educar i conscienciar estan donant fruits".