GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

'Alita', cinema d'acció post-Marvel que arriba aquest divendres a Tarragona

Dimarts vinent, els amants de l'òpera tenen una cita a Ocine Les Gavarres amb Don Quixote des de la Royal Opera House de Londres.

Aquests dies, anar al cinema és un autèntic luxe. Tenim diverses pel·lícules nominades a l'Oscar en cartellera (No us perdeu 'Green Book', 'La Favorita' o 'Ha nacido una estrella') i aquest pròxim divendres n'arriba una altra que tot i no optar a ser la millor pel·lícula del 2018, sí que podria ser la millor pel·lícula de parla no anglesa.

  

'Cafarnaúm'

 

'Cafarnaúm' | Cedida

 

  

Drama libanès que ha guanyat desenes de premis, entre ells el premi del jurat a Cannes o la nominació a l'Oscar com a pel·lícula de parla no anglesa. Un nen de dotze anys que malviu al carrer entre pobresa, maltractaments i desolació denuncia els seus pares. El motiu que al·lega: haver-li donat la vida. La duresa de la història es combina amb la denúncia social de les condicions en què viuen milions d'infants a tot el món. La directora Nadine Labaki, però, ho fa amb un to esperançador, amb molta càmera lenta i amb música evocadora i sentimental per donar un to més humà i emocional a la cruesa. La pel·lícula ha agradat en general als circuits de la crítica i ara toca veure què n'opina el públic.

 

'Alita: Ángel de Combate'

 

 

 

  

Canviem completament de registre i ens n'anem a la ciència-ficció d'autor. Robert Rodríguez ('Abierto hasta el amanecer', 'Spy Kids', 'Sin City', 'Machete') dirigeix un guió de James Cameron (Sí, el de 'Titanic' i 'Avatar') sobre un clàssic del cinema anime. Un metge de cíborgs troba a Alita abandonada en un desballestador i la retorna a la vida. La cíborg no recorda res ni sap qui és. Aviat descobreix que té altes habilitats de combat i que en el passat havia d'utilitzar contra un món corrupte i fosc que retornarà per guanyar la partida. Acció trepidant, efectes especials a dojo i una factura impecable. 'Ready Player One' seria el referent immediat d'aquest cinema post-Marvel, que a poc a poc va agafant personalitat pròpia per entrar amb força a la segona dècada del segle XXI.

 

 

'El candidato'

 

'El candidato' | Cedida

 

  

Hugh Jackman fa un bon paper en aquest biopic dramatitzat del senador Gary Hart, qui, en el seu moment de màxima popularitat, l'any 1988, va haver de renunciar a la seva campanya per ser president dels Estats Units, a causa d'una relació extramatrimonial que els mitjans de comunicació van airejar. Va ser el primer episodi on el periodisme polític i el del cor es barrejaven i aconseguien impactar amb força a la política nord-americana i a l'escenari polític mundial.

 

'Feliz día de tu muerte 2'

 

'Feliz día de tu muerte 2' | Cedida

 

Blumhouse és una productora americana que ha signat títols com 'Múltiple', 'Déjame salir' o la saga 'La noche de las Bestias'. Un dels títols que més èxit li ha reportat va ser 'Feliz día de tu muerte' i ara n'arriba la segona part. Novament, la protagonista descobreix que morir un cop i un altre pot arribar a ser divertit. Seria una mena de saga 'Scream' de la generació Z, per entendre'ns.

 

 

'Perdiendo el este'

 

'Perdiendo el Este' | Cedida

 

Comèdia típica i tòpica d'aquestes que el cinema espanyol produeix com a xurros i que serveixen per passar una estona entretinguda sense pensar gens i amb el nivell d'exigència argumental sota zero. Javier Cámara, Carmen Machi, Miki Esparbé i Silvia Alonso protagonitzen una història que transcorre suposadament a la Xina i amb tots els tòpics sobre aquest país i la seva gent concentrats en poc més d'una hora i mitja. És la seqüela de 'Perdiendo el Norte'.

  

Destacar que aquest disssabte dia 16 comença el cicle CINC de cinema infantil en català i que dimarts vinent dia 19 hi ha nova sessió d'Òpera a Ocine Les Gavarres, amb Don Quixote des de la Royal Opera House de Londres i enregistrat en directe perquè tots els seguidors tarragonins de la bona òpera puguin gaudir-ne en pantalla gran. Serà a partir de les 20:15 de la tarda.

 

 

Consulteu tots els horaris, informació de les pel·lícules i sessions programades des de la web d'Ocine. També hi podreu comprar les vostres entrades i evitar cues a taquilla.

 

'Don Quixote' des de la Royal Opera House de Londres, el pròxim dimarts a Ocine Les Gavarres | Cedida