La Festa del Cinema obre el camí al retorn de Terminator a les sales tarragonines

La Festa del Cinema, un nou èxit de públic a les sales que ens ha avançat, en primícia, 'La trinchera infinita' i 'Pequeñas mentiras para estar juntos'

Repassem seguidament les estrenes que podreu veure a partir d'aquest divendres, tot i que algunes ja s'han estrenat aquest dilluns coincidint amb la Festa del Cinema que s'està celebrant aquesta setmana a les sales i de la qual encara avui, dimecres, podreu gaudir.

Recordeu que durant la festa del cinema, totes les entrades per totes les sessions costen només 2,90 € i que podeu comprar les vostres entrades en línia per evitar cues i aglomeracions a la taquilla dels cinemes. Comencem primer amb les dues pel·lícules que ja són a sales: 'La trinchera infinita' i 'Pequeñas mentiras para estar juntos' (s'estrena el 8 de novembre però es pot veure durant la Festa del Cinema en primícia) i seguim amb les pel·lícules que arribaran divendres a Ocine Les Gavarres.

Estrenes de la setmana

1 'La trinchera infinita'

Drama immens sobre un matrimoni jove que es casa i pocs mesos després comença la guerra civil. Perseguit pels franquistes, ell s'amaga en un forat cavat al soterrani de casa seva. Allà s'hi quedarà 30 anys amb la complicitat de la seva esposa. Antonio de la Torre i Belén Cuesta demostren un talent interpretatiu brutal (d'ell ja ho sabíem, ella canvia de registre i es passa al drama més dur i escarpat amb un resultat impressionant). Dirigeixen els tres directors responsables de 'Loreak' i 'Handia', dues excel·lents pel·lícules per veure, si no ho heu fet.

2 'Pequeñas mentiras para estar juntos'

La comèdia francesa és també un gènere en si mateix, ho hem dit diversos cops, i això fa que al mateix sac hi hagi pel·lícules mediocres, pel·lícules normaletes i bones històries. Aquesta és una de les que realment estan ben escrites, ben dirigides i ben interpretades. Dirigeix Guillaume Canet, que fa deu anys ja va dirigir 'Pequeñas mentiras sin importancia' reflexionant sobre allò que no es diuen els amics i ara aquests mateixos amics es retroben en una nova història sobre el pas del temps, les relacions i la importància d'escollir bé la companyia. François Cluzet i Marion Cotillard són dues de les cares més conegudes que hi veureu.

3 'Doctor Sueño'

No hi ha risc que Hollywood no vulgui/pugui assumir. Tocar un clàssic indiscutible del terror com 'El resplandor' són paraules majors i més quan l'autor de la novel·la original, Stephen King va criticar-ne l'adaptació feta per Stanley Kubrick.

 

Arran de la segona part de la història que el mateix Stephen King va publicar fa sis anys és ara Mike Flanagan qui es posa darrere la càmera i Ewan McGregor en el paper de Danny Torrance, quaranta anys després d'aquell malson, alcohòlic i depressiu a causa d'aquells horribles fets a l'hotel Overllok.

 

Pel·lícula, fosca, enigmàtia, de terror dens, pesat, atmosfèric i amb els passadissos d'aquell hotel tornant a la pantalla gran, principal al·licient -novament- de la història. Flanagan ha volgut homenatjar Stephen King - qui ha parlat bé de la pel·lícula i a Stanley Kubrick per l'adaptació que en va fer i que va acabar quedant a l'imaginar col·lectiu com una de les grans fites del terror. Veurem què passa ara.

4 'Terminator: Destino Oscuro'

Sembla impossible però també torna Terminator. Dirigeix Tim Miller (Deadpool), produeix James Cameron i protagonitzen Arnold Schwarzenegger i Linda Hamilton juntament amb una nova generació de Terminators (Mackenzie Davis)i de superherois (Emilia Clarke i Natalia Reyes).


Claus per veure el film: fer com si les tres últimes parts de Terminator no haguessin existit i situar-nos al mític final de la segona part. 28 anys després, arriba un nou Terminator amb un objectiu: una jove noia mexicana que aviat es veurà emmig de la batalla entre el present i el passat, entre els bons i els dolents. Molta acció, una bona factura i molts efectes especials en aquest intent de fer renéixer la saga de nou.

6 'La oveja Shaun: Granjaguedon'

Personatge divertit i molt conegut entre els més petits de la casa, gràcies a la sèrie de televisió que porta el seu nom, aquí viurà una aventura amb una extraterrestre que vol tornar al seu planeta. 70 decorats diferents, amb més de 30 unitats de rodatge filmant al mateix temps i 28 animadors només per donar vida a Lu-la, la coprotagonista de la història. Cinema infantil, ben fet i amb moltes referències cinematogràfiques, des d'Spielberg a Carpenter passant per Kubrick.

7 'Los rodríguez y el más allá'

Comèdia familiar sobre una família normal que descobreix que té superpoders relacionats amb el món extraterrestre que en comptes de facilitar-los la vida, els la complicaran. Dirigeix Paco Arango i protagonitzen Geraldine Chaplin, Edu Soto, Santiago Segura o Rossy de Palma entre d'altres.

 

Pel·lícula per passar una bona estona sense més pretensions però té també un component solidari amb un percentatge de la recaptació per la Fundació Aladina, que ajuda els nens i nenes amb càncer i que presideix el mateix Arango.

"CINEMA: Belén Rueda busca un assassí despiadat a 'El silencio de la ciudad blanca'" "🎬 CINEMA: Angelina Jolie torna al cinema amb la segona part de 'Maléfica'"