'Shazam'

Stephen King i el superheroi 'Shazam', estrelles del cinema que arriba a Tarragona

Demà dijous 4 d'abril a les 20:30 del vespre es farà un passi solidari a Ocine Les Gavarres del documental 'Me llamo Gennet'. La recaptació es destinarà a les persones amb sordceguesa.

Amb la meravellosa i espectacular 'Dumbo' de Tim Burton coronant la cartellera de cinema d'aquests últims dies (segona millor estrena del que portem l'any a l'Estat) amb més de 3,1 milions d'euros recaptats només durant el primer cap de setmana, és dia de repassar les estrenes que s'afegiran a la cartellera d'Ocine aquest divendres 5 d'abril.

  

Recordeu que demà, dia 4, a les 20:30 h teniu una cita solidària amb el cinema a Ocine Les Gavarres. Es tracta de la projecció de  'Me llamo Gennet',  un  documental sobre la sordceguesa a partir de la història de la Gennet, la primera persona sordcega del món amb una carrera universitària. Els diners de la vostra entrada aniran íntegrament a la Federació d'Associacions de persones sordcegues de tot l'Estat.

  

Pendents també de la gran estrena de la primavera, la segona part de Vengadores, 'Endgame'(S'estrena el dia 25 d'abril i ja teniu les entrades anticipades a la venda), Aquestes són les pel·lícules que arriben aquest divendres a les sales d'Ocine:

'Cementerio de animales'

  

Basada en la novel·la del mestre del terror, Stephen King, arriba una nova adaptació d'aquesta inquietant història, filla d'un terror conceptual i clàssic en el seu disseny i concepció. Un jove doctor arriba amb la seva família a un poblet de Maine on aviat descobreixen un cementiri amagat al fons del bosc, a prop de la casa familiar. Aquest lloc, un cementiri d'animals domèstics, aviat exerceix una influència aterridora en la família, que comença a descobrir una malèfica i poderosa força del passat que vol reviure de nou.

  

'Shazam'

'Shazam'
'Shazam' | Cedida

  

Més superherois que salten de les pàgines dels còmics a la pantalla gran.  'Shazam' és la paraula màgica que ha de pronunciar el protagonista d'aquesta història per convertir-se automàticament en un superheroi. El protagonista d'aquesta història de DC és un nen d'acollida de 14 anys, que acaba descobrint que porta un superheroi dins. Això li permetrà fer un canvi a la seva complicada vida però haurà de saber dosificar també l'immens poder que té perquè això no l'acabi destruint a la vegada que -naturalment- haurà de salvar el món de les forces del mal. Pel·lícula entretinguda i, tot i que menor dins les grans sagues del gènere, ben facturada que agradarà als amants de l'univers dels superherois que es prenen la vida amb humor.

  

'Identidad borrada'

'Identidad borrada'
'Identidad borrada' | Cedida

 

  

Història basada en fets reals, escrita i dirigida per Joel Edgerton (productor, actor, guionista i director de Hollywood, amb desenes de títols en els quals ha participat, d'una manera o altra). Aquesta és la seva història més ambiciosa i intensa emocionalment perquè ens explica la història de Jared (Lucas Hedges), el fill d'un pastor baptista d'un poble dels Estats Units que amb 19 anys confessa als seus pares (Nicole Kidman i Russell Crowe) que és gay. Aconsellat pels seus pares i entorn i d'acord a la seva fe, ingressa en un programa de conversió per a homosexuals. La batalla per trobar-se amb si mateix el portarà a posar en dubte tots els aspectes de la seva personalitat.

  

'Un pueblo y su rey'

'Un pueblo y su rey'
'Un pueblo y su rey' | Cedida

 

Drama històric ambientat en plena prerevolució francesa  dirigit per Pierre Schoeller (qui ja va reflexionar sobre el poder però des d'una òptica més contemporània i menys èpica a 'El ejercicio del Poder', l'any 2011). La pel·lícula narra els moments previs a la revolució, com es prepara, quines són les causes i quines en seran les conseqüències. Pel·lícula ideal per als amants del cinema històric i amb un punt èpic, comparable a  'Els Miserables' de Víctor Hugo, sense la parafernàlia musical de l'adaptació feta per Tom Hooper fa set anys.

'La sombra del pasado'

'La sombra del pasado'
'La sombra del pasado' | Cedida

 

  

Florian Henckel von Donnersmarck va impressionar el món amb la sòbria i excel·lent 'La vida de los otros' (fa ja 13 anys). Després va tenir un intent més o menys desafortunat de fer les Amèriques amb 'The tourist' i fins ara no reapareix amb una obra llarga (més de tres hores) i novament ambiciosa i amb ganes de perdurar a la retina de l'espectador. A 'La sombra del pasado', Kurt és un jove estudiant d'art a l'Alemania de l'Est. Enamorat de la seva companya de classe, el pare de la noia, un famós metge no aprova la relació i farà tot el que pugui per destruir-la. El que cap d'ells sap és que les seves vides estan connectades per un terrible crim comès fa dècades.

Amb aquesta pel·lícula, que ha circulat per nombrosos festivals del món, el director vol recuperar el prestigi que li va donar la seva òpera prima i malgrat cert aire de culebrot i un pèl lacrimogen en molts moments de la història, l'ambició per explicar a través d'una història personal la mateixa història de l'art, com a reflex de la societat del segle XX és molt interessant.