ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

'Mamma Mia', els èxits d'ABBA tornen als cinemes tarragonins

Tot esperant que arribi la gran estrena d'aquest mes de juliol, la sisena entrega de la saga 'Misión: Imposible', que podrem veure a partir del pròxim dia 27, aquesta setmana tenim a la cartellera una altra de les que molts esperen, després de l'èxit que va obtenir-ne la primera part.

 

'Mamma Mia: Una y otra vez'

 

 

La primera part d'aquest musical inspirat en les cançons de la mítica banda ABBA va triomfar a tot el món amb una espectacular recaptació (més de 600 milions de dòlars) i amb milions d'adeptes arreu. Meryl Streep, Pierce Brosnan i companyia repeteixen experiència deu anys després amb la mateixa fórmula: una història sobre com es van conèixer els protagonistes de la primera pel·lícula i com viuen ara al present i amb incògnites també sobre qui pot ser el pare de la protagonista jove de la pel·lícula, Amanda Seyfried. I tot, naturalment, a ritme d'ABBA.

    

'Persecución al límite' 

 

'Persecución al límite' | Cedida

  

Coproducció amb participació de Regne Unit, Alemanya, USA i l'emergent Xina. Acció, crim i persecucions al volant en una història d'acció on el protagonista planeja robar a un perillós criminal uns diners per poder salvar la seva parella d'una malaltia terminal per la qual necessita una intervenció mèdica. El robatori surt malament i comença una persecució contra rellotge. 

  

'Siberia' 

 

Keanu Reeves es prodiga poc per la pantalla però quan ho fa, acostuma a deixar-se veure en productes d'una mínima qualitat tot i que, darrerament, tallats pel mateix patró: personatge solitari, enmig de trames violentes i arriscades. L'actor, pel qual no passen els anys, en té ja 53 però està igual que quan en tenia 30, protagonitza una trama entorn el robatori de diamants i les màfies internacionals. 

  

  

Encara en cartell 

  

'El mejor verano de mi vida' 

 

'El mejor verano de mi vida' | Cedida

   

Repetint fórmula de comèdies espanyoles que han funcionat bé a taquilla, Dani de la Orden s'ha posat darrere les càmeres per dirigir aquest encàrrec sobre un pare que, malgrat que la feina li va malament, a punt de perdre la seva dona i amb un futur incert, ho deixa tot per acompanyar el seu fill de nou anys a unes vacances promeses. El viatge, ple de malentesos i cops d'atzar resultarà una aventura reconfortant per tots dos i farà que el protagonista es replantegi moltes coses sobre com millorar la seva vida. El protagonista absolut de la història és el monologuista Leo Harlem, un pare coratge admirat sense fisures pel seu fill. Tot i que en altres contextos és un actor que cansa bastant, aquí el paper li va a mida i el consolida com un actor de comèdia solvent i que aguanta la història ell sòl. 

 

Comèdia blanca, sense complicacions, previsible i que no s'excedeix en cap moment per allò de complaure tothom, precisament peca d'això de plana i còmoda (massa). Els gags són correctes, no cauen en la grolleria gratuïta que sovint hi trobem al gènere i es pot gaudir sense problemes en família. I la història i el missatge que dóna són positius i optimistes, molt en la línia dels treballs del director. Un pèl més de risc, de profunditat en els secundaris i d'humor una mica més intens no li haguera anat malament però en línies generals, és ideal per passar una bona estona i per sortir amb un somriure de la sala. 

  

Podeu comprar entrades anticipades per Mamma Mia a la pàgina web d'Ocine i tots els dimarts podeu gaudir de les millors pel·lícules de la cartellera en versió original subtitulada. Si no ho heu provat mai, feu-ho i veureu quin canvi!