Russell Crowe en una imatge de 'Salvaje'

'Salvaje', un thriller amb Russell Crowe, l'estrena destacada d'aquesta setmana al cinema

L'any comença amb un 'thriller' intens, i amb dues pel·lícules franceses, una de clàssica, l'altra de dibuixos animats, com a plats forts de la setmana

Les primeres estrenes de 2021 al cinema arriben aquesta setmana repartides entre avui dimecres, dia de Reis, i divendres dia 8 de gener.

Les novetats d'aquesta setmana s'afegeixen a la potent cartellera d'aquestes festes nadalenques, que encara teniu disponible a Ocine Les Gavarres. Us expliquem a continuació de què van i com són les noves pel·lícules de la cartellera cinematogràfica tarragonina:


Manual de la buena esposa


Martin Provost és un director que ha centrat el seu univers cinematogràfic en la figura de la dona i en l'exploració dels diversos vessants del món femení.Fins ara ho havia fet amb biopics i drames, però ara s'atreveix amb l'humor, viatjant fins a unes escoles que existien fa anys i que ensenyaven a les nenes a ser bones esposes, bones mestresses de casa, abnegades i conformistes amb totes les ordres del marit.La mort del marit de la directora d'unes d'aquestes escoles posarà en perill les seves creences i principis, en plena revolució del Maig del 68.Protagonitza Juliette Binoche, amb un repartiment eminentment femení i es tracta d'una pel·lícula divertida, ben escrita i un exemple més del millor cinema francès.


Salvaje


Russell Crowe és un actor desigual que tan et pot fer un paperàs d'aquells que bé podrien guanyar un Oscar ('Gladiator' o 'Identidad borrada') com el veus en pel·lícules mediocres fent un paper menor i poc elaborat('Noé' o 'Prueba de vida', per exemple).

Ara presenta un gènere que no ha tocat gaire, el thriller, amb aquesta 'Salvaje', dirigida per Derrick Borte ('American Dreamer'), recorda en argument i estètica a la mítica 'Un dia de furia' de Joel Schumacher, però amb la diferència que aquí la fúria va dirigida contra una dona i no contra el món en general.


Després d'una petita discussió de tràfic amb una noia que li retreu l'actitud enmig d'un embús, Tom Hooper (Crowe) comença una persecució letal contra ella a qualsevol preu i per sobre de tot.


La pel·lícula ha funcionat molt bé als Estats Units (la primera setmana de reobertura va coincidir amb la seva estrena) i partint d'un ritme frenètic i d'una mescla entre acció i intriga, la pel·lícula porta al límit l'estrès diari i la paranoia de la societat actual. Bona.El pequeño vampiro


Proposta interessantíssima pels més petits de la casa, que ens arriba des de França i que ens ofereix la possibilitat de començar a mostrar als infants altres entorns visuals, cromàtics i argumentals més enllà de Disney, de Pixar o de Dreamworks, que essencialment és el mateix.

Sense desmereixer aquests últims - sense anar més lluny, l'última de Disney, ' Soul', és una autèntica meravella- 'El pequeño vampiro és una història boníca sobre l'amistat i l'acceptació de la persona que és diferent a nosaltres.  Està basada en un còmic de culte a França, del mateix director de la pel·lícula i és una pel·lícula perfecta per a regalar als infants aquesta setmana de Reis.Ja sabeu que podeu comprar les vostres entrades en línia des de la web d'Ocine Les Gavarres i que també podeu veure quines sessions hi ha disponibles, triar butaca, comprar crispetes i refrescos... Tot des de casa, còmodament i sense fer cues.


Que el 2021 ens porti molt i molt bon cinema!