Curiositats interessants abans de veure la colossal 'Vengadores: Endgame'

'Endgame' | Cedida

 

L'univers Marvel viurà demà un dels seus moments àlgids amb l'estrena mundial de 'Vengadores: Endgame', penúltima pel·lícula de la Fase 3 de l'MCU (Univers Cinematogràfic de Marvel) i la més cara, espectacular i mastodòntica de tota la saga, almenys fins a la data.

 

Si no sou seguidors de Marvel, tot això us pot sonar a xinès però podem dir sense equivocar-nos que l'estrena de demà és la pel·lícula més esperada de 2019. A la vegada és una d'aquelles pel·lícules que si coneixeu mínimament personatges tan emblemàtics de la cultura popular com Spider-Man, Iron Man o Hulk, és de visionament imprescindible per saber com acaba l'aventura iniciada amb Vengadores: Infinity War (que podeu recuperar, si no vau veure al seu moment).

 

'Endgame' | Cedida

 

 

És doncs, Endgame, una fita de la ciència-ficció del segle XXI que, ja abans de la seva estrena, forma part de la història del cinema per les xifres que mou i l'èpica i relat que s'ha construït al seu voltant i que suposa un punt d'inflexió en aquest renaixement i transformació dels superherois nascuts durant la segona meitat del segle XX i que han resistit el canvi de mil·lenni amb energies renovades aquest segle XXI. La premier mundial de la pel·lícula es va fer dilluns al vespre en un cinema creat expressament per l'ocasió, amb dues mil butaques i una pantalla de gairebé 22 metres.

 

Ja s'han dit moltes coses d'aquest 'Endgame' i se'n diran moltes més un cop vista la pel·lícula. No obstant això aquí us deixem 7 pistes o curiositats sobre la pel·lícula que està bé saber abans d'asseure's, pot gegant de crispetes a la falda, a la sala d'Ocine aquest cap de setmana i deixar-se emportar per l'espectacle.

 

  • Stan Lee és el creador dels personatges més icònics de Marvel. Va morir el 12 de novembre de 2018 a l'edat de 95 anys així que la seva aparició a la pel·lícula és el darrer dels cameos (gairebé 40) que habitualment ha fet a les pel·lícules de la saga

 

 

 

  •  L'Univers Cinematogràfic de Marvel compta amb diverses fases, que només els més entesos en la matèria coneixen. A grans trets, la primera fase comença el 2008 amb l'estrena d''Iron-Man' i acaba amb 'Los Vengadores' (2012). La segona fase comença amb 'Iron-Man 3' i acaba amb 'Ant-Man' (2015). La fase tres, comença amb el 'Capitán América: Civil War' i tindrà un primer final amb 'Endgame'. A partir d'aquí, la nova entrega d'Spider-Man ('Homecoming') serà la última pel·lícula d'aquesta tercera fase i obrirà les portes a la quarta fase de la saga. Aquestes fases fan referència a l'arc argumental de les històries i dels superherois i aquesta tercera fase coincideix, a més, amb el final dels contractes d'icònics actors com Robert Downey Jr, Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansoon, Chris Hemsworth o Jeremy Renner. L'univers Marvel continuarà, ja hi ha noves estrenes confirmades pels anys vinents però les cares aniran canviant.

 

  • Endgame ha batut un rècord mundial en venda anticipada d'entrades. Ha estat una autèntica bogeria i hi ha cinemes a Estats Units que no tancaran portes durant uns quants dies per absorbir tot el públic el més ràpid possible. Fins i tot s'ha generat un mercat de revenda d'entrades a través d'internet amb preus que han arribat a superar els 2.500 dòlars per l'estrena de demà.

 

  • El primer tràiler d''Endgame' estava programat pel 5 de desembre de 2018 (Les estrenes dels tràilers ja són un esdeveniment en si mateix, si parlem de l'univers Marvel). Aquell dia es va decretar dol oficial a Estats Units per la mort de l'expresident del país George Bush. És per això que l'estrena es va posposar dos dies. 289 milions de visites en 24 hores. 

 

  • Els espòilers són una de les grans preocupacions del públic perquè no és el primer cop que es filtra informació sobre els arguments o el destí dels personatges. Tots els tràilers que s'han publicat fins avui estan minuciosament editats per evitar qualsevol mena d'espòiler argumental o pista que desvetlli més del compte sobre la trama. Les imatges i fragments que es veuen pertanyen a la primera part de la pel·lícula. Tal és el grau de blindatge en aquesta matèria que cap dels actors i actrius han tingut mai el guió sencer de la pel·lícula i s'han rodat moltes escenes addicionals que no formaran part de la pel·lícula per evitar saber què és real i què no en el transcurs de la trama. Brie Larsson - Capitana Marvel - ha explicat que va arribar el primer dia de rodatge sense saber absolutament res de què havia de fer ni de dir. Les mesures s'han endurit en el cas de Tom Holland - Spider-Man - doncs ja va pecar de bocamoll en anteriors ocasions, desvetllant dades de pel·lícules anteriors en entrevistes i actes promocionals. En el cas de Holland rebia indicacions molt genèriques sobre què havia de fer, només tenia les seves frases escrites i no sabia ni amb qui estava parlant mentre rodava. Hermetisme total.

 

  • Hi ha 5 finals diferents filmats. En teoria, per veure quin encaixa millor en el muntatge final. A la pràctica, perquè ningú sàpiga, excepte els directors i muntadors, com acabarà la pel·lícula en realitat.

 

  • No ha transcendit el pressupost total d''Endgame' tot i que és dels més alts de la història del cinema. Dades que tenim fins al moment: el pressupost per a promoció és de 200 milions de dòlars (el mateix que va costar 'Guardianes de La Galaxia Vol. 2'). Fa uns anys es va explicar que el pressupost de Vengadores: Infinity War + EndGame era d'uns 1.000 milions de dòlars (La trilogia sencera d'El Señor de Los Anillos en va costar 750). Les previsions d'ingressos per Endgame se situen per sobre dels 2.000 milions a tot el món. Infinity War, la primera part, ja va superar aquesta xifra així que tot i l'astronòmica inversió que suposen aquestes pel·lícules., acaben esdevenint un negoci rodó.

 

Endgame ho ocuparà gairebé tot, aquests dies. Encara queden entrades (poques) per les sessions d'estrena de demà a Ocine Les Gavarres. També podeu comprar des de la pàgina web d'Ocine, entrades en línia per a la resta de pel·lícules de la cartellera i estalviar-vos cues i temps. Si l'univers Marvel us importa més aviat poc, teniu aquestes altres opcions:

1

'Terra Willy'

Animació francesa centrada en un nen que viatja amb els seus pares en una missió per l'espai. Hi ha un accident i el nen es llençat amb una càpsula d'emergència cap a un planeta inexplorat on haurà de retrobar-se amb els seus pares a la vegada que descobreix aquest nou món.

2

'La pequeña Suiza'

Comèdia espanyola que explica les peripècies dels habitants d'un imaginari poble castellà al mig del País Basc, anomenat Tellería, que vol, després de 700 anys d'història passar a ser part del territori basc. El govern basc els ho nega i a partir d'una troballa a l'ermita del poble els veïns de Tellería canvien de parer i demanen adherir-se a un dels països més desenvolupats del món: Suïssa.