Arriba a Tarragona l'espectacle sobre Van Gogh que combina art i cinema

Ocine les Gavarres acull una nova sessió del cicle 'Els Grans de l'art al Cinema'

Aquest pròxim dilluns dia 25 i dimarts 26 de febrer torna una nova edició d''Els Grans de l'art al Cinema' a Ocine Les Gavarres. L'espectacular cicle de documentals sobre art que distribueix A Contracorriente i que a Tarragona es pot veure al multi cinemes de Les Gavarres, estarà aquest mes de febrer dedicat  dedicat a Vincent Van Gogh, el pintor dels Països Baixos, conegut mundialment i amb una producció de més de 900 quadres i de més de 1.600 dibuixos.

'Els grans de l'art al cinema' torna a Ocine Les Gavarres

  

El documental es centra en la unió espiritual entre dues persones que mai van coincidir en vida però que comparteixen la mateixa atracció per l'absolut, la recerca artística i la dimension religiosa. Es tracta de Van Gogh i Helene Kröller-Müller, la col·leccionista privat que va adquirir gairebé 300 obres de l'artista a principis del segle XX. La noia tenia 21 anys quan Van Gogh va morir l'any 1890. Va ser anys més tard quan es va apassionar per l'obra del pintor i va començar a endinsar-se en la seva trajectòria artística i vital i a comprendre'n la dimensió immortal que acabaria agafant la figura de Van Gogh.

Helene Kröller-Müller, la col·leccionista privada amb un fons més important sobre Van Gogh | Cedida

 

  

Des d'una qualitat tècnica molt remarcable, amb un fil narratiu que dóna consistència i profunditat a la història, el documental explica com va evolucionar l'art de Van Gogh fins al seu suïcidi, en un camp de blat proper a l'església d'Auvers-sur-Oise, des d'on s'explica el documental i on Van Gogh va pintar setmanes abans del seu adéu final.

  

Es tracta doncs, aquest documental que podreu gaudir a Ocine Les Gavarres, d'un viatge en diferents direccions: un recorregut per les seves obres, pels llocs més importants per la vida artística de Van Gogh i pel material d'arxiu del Museu Kröller-Müller a Otterlo. Ja podeu comprar les vostres entrades anticipades per aquesta experiència artístico-cinematogràfica irrepetible que podreu viure dilluns dia 25 i dimarts dia 26 de febrer a partir de les 20.30 del vespre.

L'obra de Van Gogh des d'una perspectiva diferent | Cedida

 

El documental dura 85 minuts, està dirigit per Giovanni Piscagli i conduït per l'actriu Valeria Bruni Tedeschi, qui narra la història.

Un cicle molt interessant per descobrir els grans artistes de la història des del cinema

'Els grans de l'art al cinema' és un cicle que durant tot aquest any i des del passat mes d'octubre passa un cop al mes per Ocine Les Gavarres i des d'on els espectadors, que van augmentant a cada nou passi, poden conèixer des d'una altra perspectiva i amb la màgia i detall que ofereix la pantalla gran del cinema, els principals artistes de la història de la humanitat. Des de Caravaggió a Rembrandt, passant per Bernini, Monet o Degas, el cicle presenta una sèrie de pel·lícules documentals sobre art filmades en alta tecnologia i amb una factura impecable que estan gaudint d'excel·lents valoracions tant per part de la crítica com del públic.

També et pot interessar: 

Detall de la signatura de Vincent Van Gogh | Cedida
 

"'Alita', cinema d'acció post-Marvel que arriba aquest divendres a Tarragona" "CINEMA | Ocine programa cinc pel·lícules infantils a 4,20€ l'entrada"