Trasto, pel·lícula

'Un amigo extraordinario' amb Tom Hanks i 'Trasto', dues bones pel·lícules a Ocine Les Gavarres

Veure cinema és una de les millors receptes per aquest estiu atípic. Les cinc pel·lícules noves que arriben a Ocine aquest divendres són perfectes per aquests dies

La cartellera de cinema es va animant a mesura que avança el mes d'agost i amb les entrades per l'estrena de 'Tenet' - dimecres vinent dia 26 - ja a la venda.


Aquest divendres dia 21 arriben cinc noves pel·lícules a les sales d'Ocine Les Gavarres. N'hi ha que us faran riure, unes altres plorar i alguna que encantarà als més petits de la casa. Comencem el repàs setmanal a les noves pel·lícules de la cartellera.


'Trasto'

Notable pel·lícula d'animació per a tota la família i amb un missatge positiu i optimista especialment adreçat als infants de la casa, als que ja tenen certa capacitat d'entendre mínimament les trames i de captar els missatges que es desprenen de cada història.


Trasto és un gos acostumat al luxe: una gran mansió, dos àpats al dia i llençols de seda. La seva propietària mor i d'un dia per l'altre es troba al carrer i sense casa. El gos topa amb la vida real, sol a la ciutat, i coneix una noia aspirant a cantant i un grup de gossos de carrer que li faran veure que no tot és de color de rosa i que a la vida hi ha coses més importants que els diners.


Produeixen els responsables de 'Shrek'.


'La boda de Rosa'

Candela Peña a 'La boda de Rosa'
La boda de Rosa | Cedida


Hi ha un moment en la carrera dels bons actors i actrius on es conjuga el talent, el mestratge i l'experiència per abordar els millors papers de les seves carreres. 'La boda de Rosa', dirigida per Icíar Bollaín, suposa aquest moment per l'actriu Candela Peña, protagonista indiscutible d'aquest drama còmic o comèdia dramàtica que compta també amb Sergi López, Nathalie Poza, Paula Usero o Ramón Barea.


Una tornada als orígens argumentals d'Icíar Bollaín i el retrobament definitiu amb Candela Peña amb qui ja van coincidir a l'inici de la seva carrera ('Hola ¿estás sola?'). Juntes ens expliquen la història de Rosa, una dona de 45 anys que sempre ha viscut entregada als altres i que ha perdut l'autoestima, la perspectiva i els reptes de futur.


Un dia es cansa d'aquesta quotidiana normalitat i gràcies a un 'botó nuclear' decideix canviar-ho tot i celebrar una boda amb ella mateixa per respectar-se i estimar-se cada dia de la seva vida. Això provoca un tsunami al seu entorn familiar que no entendrà res del que està passant.


Cinema madur, ben escrit i dirigit i magníficament interpretat.


'Un amigo extraordinario'

Tom Hanks i Matthew Rhys a 'Un amigo extraordinario'
Tom Hanks i Matthew Rhys a 'Un amigo extraordinario' | Cedida

Les pel·lícules que el coronavirus va deixar a mig camí entre la seva estrena prepandèmia als Estats Units i la indefinició a la resta del món, pendents de l'evolució de la situació, van arribant amb comptagotes.


Aquesta pel·lícula ens endinsa en un fenomen televisiu dels EUA - desconegut aquí - que és el de Fred Rogers , un home que va presentar durant tres dècades un programa infantil i que es va fer famós per la seva bondat, amabilitat i simpatia fins al punt que molts es qüestionaven si realment no era un frau i amagava la seva veritable personalitat.


No es tracta d'un biopic típic sinó que coneixerem el personatge a través d'un altre personatge: un periodista al qual li encarreguen un article sobre Mr. Rogers. En realitat, el protagonista, els seus traumes d'infantesa i la seva incapacitat per expressar els seus sentiments són el fil argumental d'aquesta història on Tom Hanks - sí, ell és Mr. Rogers - n'és el principal reclam.


Una pel·lícula interessant de descobrir.


'Un plan irresistible'

Steve Carell i Rose Byrne a 'Un plan irresistible'
Steve Carell i Rose Byrne a 'Un plan irresistible' | Cedida

Ara que s'apropen les eleccions als Estats Units arriben pel·lícules que vénen de gust veure a tots els que els interessa la parafernàlia electoral nord-americana, un dels espectacles polítics més potents i seguits del món.


A 'un plan irresistible' un estratega demòcrata (Steve Carell) descobreix un exmarine de l'Amèrica profunda que vol situar com a alcalde del seu poble. De pas, li servirà per prendre vots al partit republicà gràcies al perfil poc convencional del candidat. Però la republicana sense escrúpols Faith Brewster (Rose Byrne) no li ho posarà gens fàcil.


Es tracta d'un nou episodi de l'eterna lluita entre republicans i demòcrates pel poder als Estats Units. Una mica d'humor, molta crítica i tòpics sobre la situació actual i una història pensada principalment pels que els agrada la política al cinema.

'El glorioso caos de la vida'

Imatge de la pel·lícula 'El glorioso caos de la vida'
El glorioso caos de la vida | Cedida
 

Una història a mig camí entre el drama i la comedia amb una noia de 15 anys amb càncer com a protagonista. Quan s'enamora de Moses, un noi delinqüent i drogaadicte la seva vida fa un gir de 180 graus amb la família de la noia en contra però amb l'horitzó de la malaltia i el patiment com a punt d'inflexió per haver de fer un procés col·lectiu d'adaptació a noves circumstàncies.

Ens arriba d'Austràlia i es tracta d'una «història sobre la família i sobre com naveguem per les nostres vides quotidianes» en paraules de la seva productora Jan Chapman. Protagonitza Elza Scanlen, la Beth de l'última versió de 'Mujercitas'.

Atenció també al coprotagonista, Toby Wallace, poc conegut fora d'Australia però guanyador d'un premi al passat Festival de Venècia i al qual auguren un futur prometedor gràcies al seu talent. 


Comentaris