Robert de Niro i Oakes Fegley a 'En guerra con mi abuelo'

'En guerra con mi abuelo' i set estrenes de cine més, l'opció cultural més encertada pel Pont de la Puríssima

Fins a vuit noves pel·lícules s'afegeixen a la cartellera d'Ocine Les Gavarres. L'opció d'oci perfecta per aquest Pont de la Puríssima

Una setmana més repassem les pel·lícules d'estrena que podreu veure a Ocine Les Gavarres. Durant aquest pont de la Puríssima que ja és a tocar i que per les circumstàncies excepcionals que estem vivint ve acompanyat de mobilitat reduïda, és un magnífic moment per buscar unes hores i tornar al cinema, a gaudir de bones pel·lícules. 


Potser no és un moment de grans blockbusters ni de pel·lícules d'aquelles que els grans estudis havien marcat al calendari siguin de Marvel, de Disney o de James Bond. Ja arribaran, no patiu. Però com que cal mirar el cantó positiu de les coses, posposar tots aquests festivals d'efectes especials i estridències ha permès que a la cartellera hi hagi més lloc per a pel·lícules d'altíssima qualitat, però que en circumstàncies normals passen desapercebudes.

Reiterem la recomanació que us deixeu portar per algun dels títols que ara mateix hi ha a la cartellera sense por, ni de no encertar-la en la vostra elecció, ni del fet en si mateix d'anar al cinema - un dels llocs més segurs que hi ha ara mateix -. Us garantim que no us en penedireu

Aquestes són les vuit novetats que podeu veure a partir d'aquest divendres dia 4 a la cartellera d'Ocine Les Gavarres:

'En guerra con mi abuelo'

Comencem per la més comercial, entretinguda i familiar pel·lícula de la setmana. Robert de Niro ja ho ha demostrat tot en el cinema. Això li permet de tant en tant protagonitzar una pel·lícula com aquesta on es riu una mica de si mateix i posa tota la carn a la graella en una història divertida i adequada per passar una molt bona estona en família. Arriba un moment en què l'avi , vidu, ja no pot viure sol i anar a una residència no li agrada. És per això que es trallada a casa de la seva filla i passa a ocupar l'habitació del seu nét. Aquí comença la 'guerra' per adaptar-se a la nova situació i en la qual ni nét ni avi volen cedir terreny domèstic.

'Como sobrevivir en un mundo material'

Comèdia d'aquelles que els entesos qualifiquen d''indie' (independent, cosa que acostuma a ser sinònim de rareta, pretesament poc convencional i carn de festivals com el de Sundance). 'Kajillionaire' - que així es diu originalment - ens presenta una família d'estafadors que ha fet del petit robatori, l'engany i l'estafa quotidiana la seva forma de viure. El matrimoni protagonista (Debra Winger i Richard Jenkins) tenen una filla (Evan Rachel Wood) que no sap guanyar-se la vida d'altra manera i que ha crescut en aquest model de supervivència allunyat de l'acumulació capitalista i basat en la picaresca. L'aparició d'una noia a la seva vida, capgirarà tota la seva escala de valors i posarà en perill l'estabilitat familiar.

'Madame Curie'

Nova adaptació cinematogràfica de la mare de la Física moderna, Madame Curie està dirigida per Marjane Satrapi ('Persépolis') i protagonitzada per Rosamund Pike. A finals del segle XIX, la polonesa Maria Sklodowska coneix a París al físic Pierre Curie. Junts comparteixen un projecte familiar amb dues filles i un descobriment que va canviar el món. Un biopic correcte que agradarà als fans del gènere.

'La Vampira de Barcelona'

Enriqueta Martí Ripoll tenia molts renoms: 'la mala dona, 'la vampira del carrer de Ponent, 'la vampira del Raval' o el més comú, 'la vampira de Barcelona'

El cas d'aquesta segrestadora de nens que va existir a Barcelona a principis del segle XX arriba ara en forma de pel·lícula als cinemes després de passar pel Festival de Sitges. Protagonitza Roger Casamajor, Nora Navas, Bruna Cusí, Sergi López, Francesc Orella i Núria Prims.

Una sòrdida i inquietant història basada en fets reals i que podeu veure en català.

'Volver a empezar'

Drama familiar dirigit per Phyllida Lloyd i escrit i protagonitzat per Clare Dunne. Ens explica la història d'una mare amb dos fils que fuig permanentment del seu home, maltractador. El seu periple pels serveis socials per tal d'aconseguir un habitatge digne per ella i pels seus fills fa que acabi plantejant-se una opció boja, però que va agafant forma: construir-se ella mateixa una casa per viure. El que sembla impossible aviat compta amb aliances necessàries per mirar de fer realitat el seu somni

'El cavaller del drac'

Història d'animació en català que adapta la novel·la juvenil del mateix títol escrita per Cornelia Funke. Les aventures dels últims dracs i la seva lluita per la supervivència en un món que els dracs comparteixen amb els humans. 

'El verano que vivimos'

Una altra història d'època, en aquest cas ambientada als anys cinquanta, enmig de les vinyes de Jerez. Es tracta d'un drama d'aires èpics protagonitzat per Blanca Suárez i Javier Rey (parella també a la vida real) i basat en una història real.  La pel·lícula comença l'any 1995 quan Isabel, una estudiant de periodisme en pràctiques en un diari local descobreix unes esqueles que arriben a la redacció cada any de forma misteriosa.

Investigant el cas s'endinsarà en una història que va passar fa molts anys amb amor, passió i tragèdia com a elements principals i amb una clara connexió amb l'actualitat.

Una pel·lícula intensa d'aquelles per agafar el mocador i deixar-se portar pels sentiments.

'El Padrino, epílogo: la muerte de Michael Corleone'

Acabem amb un clàssic que torna a les sales de cinema per temps limitat. Es tracta de la tercera part de la saga 'El Padrino' dirigida per Francis Ford Coppola i escrita per Mario Puzo. Una de les trilogies més emblemàtiques i universals del setè art, la tercera part de la qual, sempre s'ha considerat la més 'fluixa' de la trilogia. 

Ara, que es compleixen trenta anys de la seva estrena, Coppola vol reivindicar el títol i ho fa presentant una nova versió de la pel·lícula, amb un principi i un final diferents i amb lleugeres variacions en el muntatge. També s'ha restaurat la cinta original per donar-li més qualitat en imatge i so.

El plaer de tornar a veure (o de veure per primer cop) un clàssic imperdible com 'El padrino' al cinema és un privilegi que no es pot desaprofitar. Programar la trilogia sencera en una espècie de mafiosa marató seria realment apassionant, però com que les novetats manen i no està la situació per romanços toca conformar-se amb aquesta tercera part final de la història.

Ens veiem al cinema!