ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Un pont de cinema amb sis estrenes per a tots els públics

Aquesta setmana les estrenes arriben demà dimecres dia 5 de desembre, aprofitant el pont que ja és aquí i que suposa uns dies de descans i de temps per a l'oci i la diversió per molta gent. Una bona manera d'aprofitar aquest pont és precisament deixant-se caure per les sales d'Ocine per descobrir alguna d'aquestes bones propostes que detallem a continuació:

  

'El regreso de Ben'

 

  

  

Julia Roberts torna a la palestra amb una història de superació dramàtica i dura d'aquelles que fan encongir el cor. Ben Burns (Lucas Hedges, actor de moda però excel·lent intèrpret que ja hem pogut veure a històries interessantíssimes com 'Manchester frente al mar' o 'Tres anuncios en las afueras') torna a casa amb la família la nit de Nadal després d'uns mesos en rehabilitació. La seva mare confía i desconfia del retorn i farà l'impossible perquè el jove trobi el seu lloc i no torni a l'infern de les addicions. El passat i l'entorn no ho posaran fàcil. Interpretacions que apunten a Oscar i una història familiar i lacrimògena.

 

'Kursk'

 

 

 

Superproducció que explica la lluita per la supervivència dels 118 homes a bord del submarí rus K-141 Kursk després de dues fortes explosions dins l'aparell. També es va voler amagar l'accident per part de l'Armada russa mentre que els familiars de les víctimes lluitaven per conèixer la veritat. La història, basada en fets reals, va succeir l'any 2000.

 

'Ralph Rompe Internet'

 

 

  

Basada en un videojoc, aquesta seqüela arriba gràcies a l'èxit de la primera pel·lícula, de l'any 2012. El protagonista és Ralph, el dolent del videojoc que té una gran força per detruir-ho tot a cops de puny i viatja fins al cor d'internet al costat de la seva amiga Vanellope von Schweetz. Al marge dels gags i bromes de la trama té certa gràcia per poder explicar als més petits què és internet i com funciona a la vegada que fa divertides autoparòdies dels personatges clàssics de Disney. L'animació és un gènere en si mateix i Ralph Rompe Internet en seria un bon exponent.

  

'Rey de ladrones'

 

 

  

Michael Caine continua protagonitzant pel·lícules amb 85 anys i es diverteix fent-ho. Un robatori fet per experts d'avançada edat que anys enrere havien protagonitzat robatoris d'aquells 'de pel·lícula''. Planegen un nou robatori que els jubili definitivament... Tot i que és això el que realment volen? Vindria a ser la història del robatori perfecte però protagonitzat per adorables i cínics septuagenaris.

 

  

'Robin Hood'

 

 

  

La pregunta és: Cal una pel·lícula de Robin Hood cada tres o quatre anys? Si penseu que sí, aneu a veure aquesta història amb Taron Egerton, Jamie Dornan i Jamie Foxx com a protagonistes. Acció, bona ambientació i pressupost per una història que ja coneixem i que ens tornen a explicar.

 

  

'Suspiria'

 

 

Luca Guadagnino, qui va sorprendre el món amb la meravellosa 'Call me by your name') canvia de registre i revisita el clàssic de Dario Argento, Suspiria. Es tracta d'una pel·lícula estranya, complexa, ideològica i de caràcter intel·lectual inspirada en l'original i que busca analitzar la violència en nom de les idees. Dakota Johnson, Tilda Swinton i Mia Goth encapçalen el planter interpretatiu d'aquesta història que farà les delícies dels espectadors més exigents però potser indigna una mica qui busqui històries lineals i convencionals.

 

Encara en cartell

  

'El Grinch'

 

  

El Grinch és d'aquells personatges que van tornant de tant en tant a l'imaginari col·lectiu des que nasqués a les pàgines d'un conte de Dr. Seuss, l'any 1957. Ara són els estudis Illumination, pares dels Minions, els que agafen el personatge i el redissenyen en format animació estilitzada i colorista per tornar-lo a les cartelleres aquest Nadal 2018.

  

La història és la mateixa, desenvolupada i amb més trames per arribar a l'hora i mitja, però amb el mateix esperit del conte original i fins i tot utilitzant algunes rimes i textos de l'original. El resultat, cinema familiar colorista i entretingut per a tots els públics, on els nens i nenes s'ho passen bé i pels adults potser és un pèl massa infantil però també fa de bon veure. Li falta emoció i podria desenvolupar més el vessant lacrimògena de la història però precisament perquè busca la complicitat del públic infantil ho evita. Si sou fans de l'esperit nadalenc, podeu anar-hi i en sortireu amb un somriure a la boca.

 

Dimarts dia 11 a partir de les 17:45 de la tarda hi ha prevista la Sessió Nadó de desembre amb la projecció de 'Ralph Rompe Internet' i, prèviament, el dilluns dia 1o i també el dimarts 11 a les 20:30, arriba una nova edició del Cicle dels grans del cinema amb un documental sobre l'escultor i pintor italià Gian Lorenzo Bernini.