Sessions Nadó d'OCINE: Dos anys de cinema compartit entre nadons, mares i pares

El juny de 2017 s'engegava aquestes sessions especials i pioneres a Tarragona|Dos anys i escaig més tard continuen amb un públic fidel cada segon dimarts de mes.
Les Sessions Nadó d'Ocine, un referent del cinema familiar | Laia Solanellas

 

Quan es té un fill, la vida fa un tomb de 180 graus. La vida passa a girar en bona part entorn les necessitats del nadó, sobretot durant els primers mesos de vida de l'infant, i activitats d'oci o aficions que es tenien abans de convertir-nos en pares i mares han de passar a un segon pla per la impossibilitat de dur-les a terme en companyia del nounat.

 

Una d'aquestes aficions que molta gent comparteix quan no té fills amb la parella, la colla d'amics, la família o en solitari és anar al cinema. I fins a poc més de dos anys, a Tarragona, era impossible ser pare o mare d'un nadó i veure una pel·lícula en pantalla gran.

 

El juny de 2017 Ocine Les Gavarres hi va posar remei. Va posar en marxa una iniciativa pionera a casa nostra i que encara avui continua: la Sessió Nadó. I és que cada segon dimarts de mes en sessió de tarda, el multi cinemes tarragoní projecta una sessió especial dedicada a les famílies amb nadons. Pel·lícules com 'Piratas del Caribe : La venganza de Salazar' - la primera, que es va projectar el dia 1 de juny de 2017 -, 'Petter Rabitt', 'Tadeo Jones 2', 'Ralp Rompe Internet', 'Uno más en la familia' o 'Vengadores: Endgame' entre moltes d'altres s'han pogut veure en sessió nadó, és a dir, pares i fills conjuntament i en un ambient relaxat i adequat perquè els més petits de la casa puguin començar a introduir-se al món del cinema al mateix temps que els pares i mares no es veuen obligats a deixar de gaudir de les pel·lícules en pantalla gran.

 

Les Sessions Nadó compten amb totes les facilitats per alletar, canviar bolquers o donar berenar als més menuts | Laia Solanellas

 

 

La idea va arribar a Ocine Tarragona després de l'èxit que havia tingut en altres sales Ocine de Catalunya com les de Girona o Arenys. Si bé a la majoria de llocs amb el temps s'ha deixat de fer, a Ocine Les Gavarres han seguit apostant per aquest format tal com explica Josep Eduard Príncep, gerent d'Ocine Les Gavarres: «Ho vam començar com un experiment i ha funcionat. Per a unes quantes famílies tarragonines, la sessió nadó és l'oportunitat de no haver de renunciar al cinema i de poder-hi anar sense desatendre els seus nadons. A banda de les que repeteixen més d'un cop, és interessant veure com s'hi van afegint famílies noves a mida que es van estrenant amb la paternitat».

 

Una sessió de cinema diferent i amb el benestar dels nadons com a protagonista

 

Les Sessions Nadó tenen una prioritat: que en tot moment es puguin atendre les necessitats del nadó amb total comoditat. Amb aquest objectiu el passi es realitza amb la sala tènuement il·luminada, per si cal buscar aquell xumet extraviat, les farinetes o la bossa de bolquers. El so de la pel·lícula és més baix, a 60db aproximadament. D'aquesta manera es pot seguir la pel·lícula sense estridències i mantenint la tranquil·litat dels més petits, sobretot en aquelles pel·lícules amb efectes sonors.

  

La sala compta també amb aparcament per a cotxets i porta nadons i s'hi permet moure's quan calgui, alletar els infants, donar-los berenar... «Es tracta - apunta Josep Eduard Príncep - d'un passi on la pel·lícula comparteix protagonisme amb l'experiència familiar d'anar al cinema».

 

 

Sales altament confortables i perfectament equipades

 

Ocine Les Gavarres compta amb unes sales en graderia, confortables i ben equipades a tots els nivells | Cedida

 

A les condicions especials de la Sessió Nadó s'hi sumen les comoditats i millores que les sales d'Ocine Les Gavarres han experimentat durant aquests darrers anys i que les han convertit en les millors de la demarcació, amb diferència. Així doncs, totes les sales del complex estan disposades en format graderia, la qual cosa permet un visionat òptim de la pel·lícula des de qualsevol punt de la sala.

  

Les butaques són molt àmplies, més còmodes i les sales disposen d'alta tecnologia en projecció i sonoritat. A més, en la majoria de sales hi ha butaques VIP - especialment confortables per a una Sessió Nadó amb l'infant als braços -. Per tot això, l'experiència de la Sessió Nadó ha millorat també notablement en paral·lel a les millores que OCINE ha realitzat al complex de Les Gavarres.

 

Preu reduït i vocació de continuïtat

 

La direcció d'Ocine té clar que continuarà apostant per la Sessió Nadó en la línia que ha mantingut durant aquests anys d'apropar el cinema a tothom. Així a més de la Sessió Nadó, Ocine Les Gavarres també ofereix les millors estrenes en versió original, els dimecres de l'espectador o cicles com 'Los grandes del arte en el cine' i l''Òpera&Ballet'. A més de reestrenes de pel·lícules clàssiques, algunes maratons temàtiques o serveis més especialitzats com el de la projecció amb comentaris via whatsapp per a persones discapacitades sonores. A més totes les sales compten amb espais amplis i plenament confortables per a persones amb mobilitat reduïda. Tot plegat, explica, Josep Eduard Príncep «pensat perquè un major nombre d'espectadors trobi el seu espai al cinema i pugui gaudir-ne amb aquells continguts audiovisuals i formats que més s'ajusten a les seves necessitats o preferències».

  

La Sessió Nadó es projecta a un preu reduït de 6 € per entrada i els menors d'un any entren gratuïtament. En cas que l'infant sigui una mica més gran o que hi hagi germans o germanes més grans no hi haurà tampoc cap problema per entrar, ja que el que es vol des de la direcció, precisament, és facilitar a les famílies que puguin anar al cinema conjuntament.

 

La pròxima Sessió Nadó serà aquest dimarts 13 d'agost a les 17.45 de la tarda i s'hi podrà veure el gran èxit d'aquest estiu, 'El Rey Leon'.

 

La pròxima sessió nadó és aquest dimarts 13 d'agost a les 17:45h | Cedida